Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien deficiències sense resoldre a la comissaria dels Mossos a Sants-Montjuïc
  • CA

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) acusa el departament d’Interior de la Generalitat d’haver obviat els diversos tocs d’atenció durant els últims anys sobre l’estat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sants-Montjuïc. Especialment, l’associació sindical critica que l’administració no hi hagi actuat malgrat un informe d’Inspecció de Treball ho demanés i assenyalés diverses “deficiències”. Entre aquestes mancances hi destaquen uns lavabos en mal estat, el risc d’exposició a agents químics a la galeria de tir, les altes temperatures a la sala de custòdia de detinguts i altres dependències o les incomoditats amb la il·luminació. A més, s’hi denuncien altres aspectes com la manca d’avaluació de riscos psicosocials o, directament, la necessitat de millorar l’ordre i la neteja.

Segons denuncia SAP-FEPOL, tot aquest reguitzell d’aspectes a millorar es van recollir en un informe que el gener de 2020 la mateixa Inspecció de Treball hauria destinat a Interior perquè hi posés remei. En aquell moment, van de marge quatre mesos per veure-hi canvis. Tanmateix, el sindicat remarca que això segueix sense resoldre’s i que no s’hi ha fet cap mena d’actuació. “El departament d’Interior ignora Inspecció de Treball i no aplica mesures correctores sobre les deficiències”, rebla el comunicat sindical. Alhora, lamenta que la conselleria de la Generalitat “segueixi incomplint la normativa sobre seguretat i salut laboral”.

De fet, més d’un any després de les peticions de millora, les instal·lacions dels Mossos d’Esquadra al carrer d’Ulldecona, a la Marina del Prat Vermell, segueixen igual. Amb una segona inspecció, del departament d’Interior hauria arribat a manifestar que “no havia pres cap mesura correctora i que, a més, no havia fet cap tipus d’estudi ni proposta per resoldre els incompliments denunciats per SAP-FEPOL”, segons el text emès pel sindicat aquest mateix divendres. Fonts de la conselleria han estat contactades per aquest diari, però de moment se n’ha rebut resposta.

Davant d’aquesta situació, doncs, l’entitat policial assenyala el departament de Miquel Sàmper per “la manca de compromís vers la salut dels seus treballadores i de les seves treballadores” i anuncia que, quan rebin la nova resolució d’Inspecció de Treball, reclamaran que es tanquin els vestidors de la comissaria, com a mínim, fins que no hi arribin les solucions. I si la situació continua enquistada, SAP-FEPOL insisteix que “endurirà les seves reivindicacions recorrent a totes les vies possibles per obligar al departament d’Interior que compleixi la normativa vigent, que la pròpia administració ja hauria de complir d’ofici”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa