Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien una agressió islamòfoba a una nena de 13 anys al metro
  • CA

El portaveu de l’associació Joventut Multicultural Musulmana, Ahmed Nasser El Alaoui, ha denunciat que la seva germana de 13 anys ha patit una agressió islamòfoba i racista al metro de Barcelona. Segons ha denunciat el jove a les xarxes socials, l’atac va tenir lloc a la parada de metro de Bac de Roda, a la L2, cap a les 16.30 del dimarts. Nasser assegura que la seva germana va patir “insults i assetjament” per part d’una parella de viatgers, que la van increpar per dur hijab. Fonts de TMB han explicat al TOT Barcelona que estan investigant els fets, però que de moment no poden donar més informació sobre el cas perquè ningú va alertar els vigilants de seguretat.

El noi ha demanat ajuda a les xarxes per trobar imatges i testimonis dels fets que els ajudin en la denúncia que volen presentar a la policia. “Em consta que hi va haver gent que la va defensar”, ha dit en una piulada. “Si algú ho va gravar, necessito vídeos i testimonis”. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, s’ha posat en contacte amb el jove per donar-li suport i recordar-li que l’Oficina de No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona està a la seva disposició per si vol denunciar el cas.

Insults racistes

Segons ha explicat Nasser a betevé, la seva germana tornava de l’institut en metro i estava parlant per telèfon quan una dona la va increpar suposadament perquè vestia amb el mocador tradicional islàmic. La passatgera li hauria dit “mora de merda” i la va convidar a tornar al seu país. La nena, espantada, no va saber com reaccionar davant els insults. Alguns passatgers van intervenir per reconfortar-la i li van dir que ignorés els comentaris de la dona. Quan va baixar a la parada del Clot, la dona va fer un intent de seguir-la i el seu marit, enlloc de retreure-li la seva actitud, es va sumar a l’assetjament amb un comentari en el qual relacionava l’Islam amb el terrorisme i la delinqüència.

L’Observatori de les Discriminacions de Barcelona va alertar abans de l’estiu que el racisme i la xenofòbia suposen suposen més d’un terç de les denúncies que reben. Segons fonts municipals, la pandèmia ha agreujat les situacions de discriminació que es viuen a la ciutat per l’augment de la por, l’angoixa i la tensió provocades per les restriccions, que també han disparat els problemes de convivència tant a les llars com a les comunitats de veïns. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa