Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denúncia contra un obrador de Barcelona per contaminació acústica

El fiscal de Medi Ambient ha presentat una querella per contaminació acústica contra un obrador de Barcelona que va fer impossible el descans dels veïns d’un bloc del districte de l’Eixample durant quatre anys. El ministeri públic acusa els responsables d’aquest establiment que estava ubicat al carrer del Comte d’Urgell d’haver afectat la salut mental dels inquilins de l’immoble on se situava l’activitat per l’excés de soroll que produïa el negoci.

El periple dels afectats va durar quatre anys, des del 2018, quan es van presentar les primeres queixes, fins a l’1 de desembre del 2022, quan després de diversos expedients es va precintar l’activitat. El fiscal denuncia a la querella el fet que la situació durés “tants anys” i acusa els responsables del negoci de no fer res per solucionar-la malgrat ser-ne coneixedors. En concret, els considera responsables d’un delicte contra el medi ambient i dos delictes de lesions.

Tal com figura en la querella de la fiscalia, des de les primeres queixes del 2018, diverses inspeccions tècniques municipals i de la Guàrdia Urbana van determinar que l’activitat sobrepassava els nivells de sorolls permesos, tant dins les instal·lacions com des dels habitatges dels afectats, a qualsevol hora del dia i de la nit. La situació es va prolongar diversos anys enmig de les queixes constants dels veïns, d’advertiments i expedients sancionadors de l’Ajuntament, de recursos dels responsables de l’obrador per aturar les ordres de precintament i de projectes de millora de l’acústica de l’activitat que, segons la querella, no es van arribar a executar mai.

Ordre de precintament i via judicial

Aquest particular martiri es va acabar finalment a finals del mes de novembre del 2022, quan el gerent del Districte de l’Eixample va dictar una ordre de precintament d’activitat que es va executar l’1 de desembre. Amb aquesta querella, el fiscal determina ara que a causa de les emissions sonores provocades per l’empresa “durant tants anys” almenys dos veïns van necessitar tractament mèdic psiquiàtric perquè la impossibilitat de dormir a les nits els havia afectat la salut mental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa