Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC anul·la una part del projecte de dentista municipal d’Ada Colau
  • CA

Revés judicial contra el projecte de dentista universal, accessible a tota la població, de l’Ajuntament de Barcelona. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit finalment rebutjar els recursos presentats pel consistori i per la companyia Barcelona Serveis Municipals i ha confirmat la sentència prèvia d’un jutjat contenciós administratiu que anul·lava una part del projecte de dentista municipal, en concret el que ampliava el servei a tota la població i sense restriccions. Els serveis a la població més vulnerable, recorda l’Ajuntament, que es presten en 4 clíniques, es manté intacte.

En la seva resolució, el TSJC argumenta que la salut bucodental és una competència de la Generalitat com a administració sanitària i que l’Ajuntament no pot prestar aquest servei sense un informe del Govern que acrediti que no es produeixen duplicitats en aquest sentit.

Cal recordar que la iniciativa es va aprovar al ple de l’Ajuntament de Barcelona celebrat el 29 de març del 2019 i que comptava amb el reconeixement del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC).

Duplicitat de competències

Segons la nova sentència del TSJC recollida per l’ACN, el projecte municipal per a la prestació de serveis d’odontologia per mitjà d’una societat municipal en règim de gestió directa desenvolupada al marge de l’administració competent “no s’ajusta al marc competencial definit legalment, ni pot considerar-se una activitat complementària”, ja que “incideix en l’àmbit material de prestació de serveis sanitaris competència de l’administració autonòmica”. Així doncs, conclou que es produeix la ja citada “duplicitat en l’exercici de les competències”.

A més, el TSJC apunta que la Carta Municipal de Barcelona habilita l’Ajuntament a promoure tota classe d’activitats i prestar tots els serveis públics que afectin l’interès general dels ciutadans, “però amb el límit que no estiguin expressament atribuïts a altres administracions públiques o que es tracti d’activitats complementàries”. El tribunal també al·lega que el règim especial de la ciutat de Barcelona “no suposa el desplaçament de la legislació bàsica local pel que fa a la necessitat d’informes previs vinculants de l’administració competent en els quals s’assenyali la inexistència de duplicitats”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: deixa la poltrona a octubre 21, 2022 | 13:17
    deixa la poltrona octubre 21, 2022 | 13:17
    la colau és un frau, una més de que no fot res bé
    • Icona del comentari de: Pere a octubre 22, 2022 | 11:08
      Pere octubre 22, 2022 | 11:08
      Jo no vaig votar Colau, però, la "poltrona" la deixarà si els votants del municipi de Barcelona ho decideixen democràticament. Els jutges espanyols hereus en les formes, "formació" i el fer, del règim de Franco, decideixen per Colau i per tots els catalans, la qual cosa és molt més greu. A sobre un dels partits espanyols que escull els jutges espanyol és el PP fundat el 1976 per 7 ex-ministres de Franco... Si els catalans volem viure en un país democràtic hem d'accelerar el procés cap a la independència, això ho pot guaitar qualsevol persona mínimament curiosa, amb interès per al seu entorn i informada.
  2. Icona del comentari de: ProuJa a octubre 21, 2022 | 21:19
    ProuJa octubre 21, 2022 | 21:19
    Collons una cosa bona que fa i espanya ja està fotent de nou als catalans. Es vergonyós. Tindriem que possar-nos d'acord entre tots i no pagar ni un miserable centim ni d'impostos, renta ni res de res.
  3. Icona del comentari de: Independència a octubre 22, 2022 | 10:52
    Independència octubre 22, 2022 | 10:52
    Dins de l'estat espanyol, el jutges espanyols lawfare decideixen pels catalans. Un altre motiu per a exigir la independència del nostre país. Els jutges espanyols decideixen pels nostres representants democràtics, sobre pandèmies, dates de celebració d'eleccions, sobre com fotre la llengua catalana... Això és prevaricació i abús de l'estat espanyol. Despertem-nos ! Actuem !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa