Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen 8 anys de presó per a l’agressor del cúter de Nou Barris

El fiscal demana vuit anys de presó per a l’home que va agredir una dona amb un cúter al districte de Nou Barris de Barcelona el 5 de maig del 2020. També haurà d’indemnitzar la víctima amb 40.900 euros. L’acusat va intentar atacar una dona amb un cúter i després en va agredir una altra i va marxar corrents. La víctima pateix una paràlisi de la mobilitat de la cella dreta, asimetria al front i una cicatriu de 10 centímetres.

El fiscal considera que l’acusat va actuar “amb l’única finalitat de menyscabar la integritat física de dones” perquè “menysprea les dones pel fet de ser-ho” i volia “deixar patent el seu sentiment de superioritat” i “demostrar” que les considera “inferiors”. A les 14.55 hores del 5 de maig del 2020 l’acusat es va acostar a una dona que portava un cotxet de nadó i passava pel número 18 del carrer Brossa de Barcelona. S’hi va llançar a sobre per clavar-li la fulla al cap, però una persona ho va impedir empenyent l’agressor.

Una estona després va veure una dona davant el número 51 del Passatge Andreu Nin que mirava el mòbil distreta. Li va cridar “‘filla de puta'” i la va atacar dues vegades amb el cúter. La primera, en diagonal, li va provocar un tall a la mascareta de protecció i li va deixar el rostre al descobert. La segona li va ocasionar un tall des de l’ull fins l’orella dreta. Després l’agressor es va escapar corrent.

La víctima, que en el moment dels fets tenia 18 anys i era estudiant d’art dramàtic, va patir una ferida de 10 centímetres a la cara i una lesió frontal de nervi facial amb secció d’artèria temporal superficial. Va estar hospitalitzada un dia i durant 14 dies va estar curant-se i sense poder anar a treballar ni fer la seva vida habitual.

El fiscal indica que l’agressor “ja havia mostrat actituds despòtiques i maneres desconsiderades amb les tècniques dels albergs municipals i centres d’acollida que havia estat visitant des que va entrar a Espanya, arribant, a vegades, a reaccionar amb violència quan aquestes no satisfeien les exigències que, en entendre que eren comportaments propis del seu gènere, els intentava imposar”.

Els delictes que s’imputen a l’acusat, que està en presó des del 9 de maig del 2020, són un delicte de lesions en grau de temptativa i un delicte de lesions i ús d’instrument perillós, amb l’agreujant en ambdues infraccions de la circumstància agreujant de discriminació per gènere.

Per això es demanen dos anys de presó pel delicte de lesions en grau de temptativa, sis pel delicte de lesions amb ús d’instrument perillós i deu anys d’allunyament de la víctima. El fiscal apunta que per la naturalesa i gravetat del delicte “convé acordar el compliment de la totalitat de les penes de presó imposades” o “l’expulsió del territori nacional si abans de la data de compliment del total de la pena el penat és classificat en tercer grau o accedeix a la llibertat condicional”. El fiscal també demana que l’acusat indemnitzi a la víctima amb 40.900 euros.

Més notícies

Ataca una dona per l’esquena i li talla la cara amb un cúter

Notícia: Ataca una dona per l’esquena i li talla la cara amb un cúter
Comparteix
L'assaltant, de 25 anys, acaba detingut aquest migdia per part dels Mossos d'Esquadra
Notícia: Ataca una dona per l’esquena i li talla la cara amb un cúter - Mobile
Una patrulla de Mossos en una imatge d'arxiu / Mossos

Tres robatoris en 4 dies en botigues del passeig de Gràcia

Notícia: Tres robatoris en 4 dies en botigues del passeig de Gràcia
Comparteix
Almenys un dels tres establiments ha estat assaltat pel mètode d'encastament d'un vehicle
Notícia: Tres robatoris en 4 dies en botigues del passeig de Gràcia - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa