Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen 4 anys de presó per a un manifestant per fer caure un Brimo
  • CA

Era el 21 de desembre de 2018 i una manifestació contra el consell de ministres del govern de Pedro Sánchez envoltava la delegació de Correus a la Via Laietana. L’Arnau es manifestava al carrer Fusteria quan, després d’una càrrega, va ser detingut per un agent de la Brigada Mòbil (Brimo). Més tard, ha sabut que està acusat de desordres públics i atemptat contra l’autoritat per, suposadament, haver fet caure un sots inspector de la Brimo, segons han denunciat Alerta Solidària i el col•lectiu que dona suport a l’Arnau.

[r:1]

El jove, de 23 anys, nega haver fet caure el policia i assegura que va ensopegar amb altres agents. L’Arnau va estar retingut durant un quart d’hora abans de ser arrestat, i des d’aquell moment se li ha retirat el passaport i té prohibit sortir de l’Estat. El judici serà el 25 de febrer a l’Audiència de Barcelona, on la defensa exercida per Alerta Solidària mostrarà proves que demostren que no va fer caure l’agent. El grup de suport ha convocat una concentració el dia del judici.

El grup de suport i Alerta Solidària ha llegit un comunicat en què ha especificat que el Brimo a qui, presumptament, l’Arnau va fer caure és sotsinspector dels antiavalots. L’agent, però, no estarà present al judici perquè estarà a Xile en una formació que impartirà la policia de la Generalitat als cossos de seguretat xilens, segons va publicar El Món

[r:2]

Aquell dia centenars de manifestants van intentar rodejar la Llotja de Mar, on Sánchez celebrava el consell de ministres en el dia que es complia un any de les eleccions catalanes convocades després de l’aplicació del 155. Els Mossos d’Esquadra van detenir deu persones i van carregar contra els manifestants. Un jove va perdre un testicle per l’impacte d’una bala de foam.

 

Més notícies
10 detinguts a Barcelona per les protestes contra el consell de ministres
Notícia: 10 detinguts a Barcelona per les protestes contra el consell de ministres
Comparteix
Els Mossos han informat que també hi ha tres persones detingudes a l'Ampolla
Càrregues dels Mossos al voltant del perímetre de la Llotja de Mar
Notícia: Càrregues dels Mossos al voltant del perímetre de la Llotja de Mar
Comparteix
Els antiavalots s’han enfrontat als manifestants quan han intentat superar el perímetre de seguretat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa