Les violacions han patit un augment significatiu a Barcelona durant aquest 2022. Així ho constaten les darreres dades facilitades pel Ministeri de l’Interior del govern espanyol, que apunta que les agressions sexuals amb penetració s’han incrementat en un 23,4% durant el primer semestre a les comarques de la demarcació barcelonina.

Aquestes xifres impliquen que en els primers sis mesos de l’any s’han registrat gairebé un terç més de violacions que en el mateix període del 2021. En concret, les autoritats han detectat enguany 237,45 més casos que l’any anterior.

En aquest sentit, cal recordar que actualment hi ha almenys tres investigacions obertes per possibles agressions sexuals a dones a la capital catalana, dues de les quals serien per presumptes violacions en grup. Precisament, l’últim cas ha sortit a la llum aquesta setmana, quan diversos mitjans s’han fet ressò de l’inici de les indagacions policials per una possible agressió sexual que hauria tingut lloc el passat 30 de juliol a la zona de l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

Augment dels furts i els robatoris en domicilis

En l’informe del govern espanyol, que recull dades facilitades pels diferents cossos policials dels territoris, també es destaca l’augment significatiu que han patit els furts a la demarcació de Barcelona. Durant els primers sis mesos de l’any se n’han denunciat 62.175, un 51,2% més que l’any passat.

Una situació semblant es viu amb els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions, que enguany s’eleven fins als 8.897 casos denunciats, un 37,2% més que l’any 2021. D’aquests, 6.176 van ser en interior de domicili, un 42,5% més que el mateix semestre de l’any anterior.

Més abusos i estabilitat en els homicidis

Pel que fa als altres delictes que atempten contra la llibertat i la indemnitat sexual més enllà de les agressions sexuals, les darreres dades mostren un augment del 12% en els abusos amb un total de 1.285 casos denunciats, pels 1.147 dels sis primers mesos de l’any passat.

L’informe del govern espanyol també apunta que a la demarcació de Barcelona s’han comès 16 homicidis i assassinats aquest 2022, un menys que els registrats l’any passat. En grau de temptativa, se n’han comès 70, mentre que en el mateix període del 2021, es van produir 68 intents d’homicidi i assassinat.

En total, les dades mostren un augment del 29,1% de les infraccions penals en aquests primers sis mesos de l’any amb un total de 173.135 episodis pels 134.120 recollits el 2021.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: vooleeemm acuiiiiiir! a agost 13, 2022 | 18:31
    vooleeemm acuiiiiiir! agost 13, 2022 | 18:31
    Com que no es publiquen mai les dades sobre l'origen de violadors i delinqüents en general, tots els homes catalans estem sota sospita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa