Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP demana la compareixença de Buch per l’actuació dels Mossos a la protesta de Gràcia
  • CA

La CUP ha demanat la compareixença del conseller de l’Interior, Miquel Buch, al Parlament per l’actuació dels Mossos d’aquest dimarts durant una concentració al barri de Gràcia de Barcelona que ha acabat amb una persona detinguda. En una entrevista a ‘Ràdio 4’, el diputat Carles Riera ha acusat Buch “d’aplanar-se” a les “restriccions de drets” del govern espanyol. I és que segons el diputat, l’estat d’alarma vigent permet una aplicació “molt arbitrària” de restricció de drets i llibertats i una actuació “extralimitada” de la llei mordassa.

Ahir al vespre, la crida de diversos col·lectius anticapitalistes de Barcelona a sortir a les places de diversos barris a protestar per la gestió de l’estat d’alarma va acabar una dona detinguda, després de negar-se a ser identificada i forcejar amb els antiavalots, mentre desenes de persones criticaven l’actuació policial.

Com a resposta a les crítiques, el Departament d’Interior ha recordat que és el govern espanyol qui té la competència sobre manifestacions i no les està permetent, prohibint-les totes. Fonts de la conselleria liderada per Miquel Buch han apuntat a l’ACN que les manifestacions no són responsabilitat del departament en aquest moment, sinó que són competència de l’Estat per decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, com a conseqüència de l’estat d’alarma.

Les mateixes fonts subratllen que no s’ha rebut resposta a la proposta del Departament d’Interior per poder exercir aquest dret fonamental, també en la present situació de pandèmia. Els Mossos van impedir dimarts a la tarda diverses manifestacions de col·lectius de l’àmbit de l’esquerra independentista. Tot i que no eren convocades per la CUP, la diputada Maria Sirvent va criticar l’actitud de la conselleria, com ha fet avui Carles Riera. De fet, eren protestes no comunicades –com solen ser les dels col·lectius més crítics amb el sistema– i, per tant, el ministeri no s’hi havia pronunciat ni a favor ni en contra. Els Mossos d’Esquadra van actuar d’ofici, com sempre que hi ha una manifestació no comunicada, i segons els seus criteris.

Més notícies
La dona detinguda durant la protesta anticapitalista a Gràcia / D.C.
Una detinguda, empentes i cartells requisats per protestar a Gràcia
Notícia: Una detinguda, empentes i cartells requisats per protestar a Gràcia
Comparteix
S'havien convocat diverses protestes a Barcelona en clau anticapitalista
L’Estat prohibeix una manifestació de Vox amb 200 cotxes a Barcelona
Notícia: L’Estat prohibeix una manifestació de Vox amb 200 cotxes a Barcelona
Comparteix
El ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, ha prohibit les quatre protestes que havia convocat el partit d'extrema dreta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa