Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cues i queixes a la Meridiana per fer-hi obres durant la festa major de Sant Andreu
  • CA

Unes obres a l’avinguda Meridiana programades des de l’estiu han provocat retencions aquest diumenge al districte de Sant Andreu, en coincidir amb la festa major del barri i la pacificació del Carrer Gran de Sant Andreu. Maquinària pesant ha efectuat treballs de reurbanització a l’avinguda, com pavimentar carrils i instal·lar-hi serveis bàsics. Les obres també inclouen reduir l’amplada dels carrils en el tram que va del carrer Mallorca a la rambla de Fabra i Puig, per tal de disminuir la velocitat de circulació i ampliar la mitjana central de refugi. En paral·lel estaven tallades artèries properes com Torras i Bages –per activitats lúdiques– i s’omplien de cotxes vies alternatives com la rambla Fabra i Puig.

“No hi ha dret que ho facin coincidir amb la festa major, s’ha format una bona caravana i no es veia cap agent dels Mossos ni de la Guàrdia Urbana ajudant a resoldre-la”, protesta Xavier Ortuño, que anava a visitar a la família a Sant Andreu. Als entorns la circulació també ha sigut complicada per les afectacions en diferents punts. “Hem hagut d’aparcar gairebé al Besòs perquè estava tot el barri col·lapsat i no es podia entrar ni sortir sense fer una volta enorme”, diu Cristina Garde, veïna de la zona.

Les actuacions municipals a la Meridiana per pacificar l’avinguda han enfadat nombrosos conductors afectats per les retencions / Xavier Ortuño

Una portaveu municipal indica que els treballs a l’avinguda Meridiana “estan programats en cap de setmana perquè l’afectació al trànsit sigui menor” i indica que es repetiran els propers 8 i 9 de desembre. “Des del 23 de novembre la zona està senyalitzada amb l’avís corresponent d’aquesta intervenció”, afegeix. L’actuació forma part dels plans municipals per “transformar la Meridiana en un nou eix cívic”, el que suposarà una inversió total d’11 milions d’euros i inclou diverses intervencions que s’allargaran fins al març de 2019. El tram més renovat és el que va del carrer Mallorca a Glòries, que el consistori preveu convertir en “una rambla verda” amb “més llocs d’estada i més pes de la bicicleta i el transport públic” per connectar els districtes del nord amb el futur parc de les Glòries. Això implicarà canviar la configuració actual de carrils de circulació: entre les Glòries i Aragó n’hi haurà dos per banda i entre Aragó i Mallorca se’n suprimirà un d’entrada a Barcelona. 

Mapa de retencions d’aquest diumenge al migdia a Sant Andreu / Servei Català de Trànsit

 

Més notícies
L’Ajuntament informa les minyones de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi sobre drets laborals
Notícia: L’Ajuntament informa les minyones de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi sobre drets laborals
Comparteix
A Barcelona hi ha actualment unes 34.000 treballadores de la llar, segons les estimacions municipals
Lidl estrena supermercat al barri de Sant Andreu
Notícia: Lidl estrena supermercat al barri de Sant Andreu
Comparteix
La companyia contracta 25 treballadors per la posada en marxa del nou establiment, construït sota els criteris d'eficiència energètica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa