Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crítiques al Clínic per voler enderrocar una parròquia
  • CA

Primeres veus crítiques amb els plans de l’Hospital Clínic per fer un centre de recerca sanitària als terrenys de la parròquia Sant Isidor, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, perquè implica enderrocar l’edifici actual, antiga seu de la Unió Cooperativista Barcelonesa (1901-1977) i que va ser comprada per l’Església en ple franquisme.

L’Arquebisbat de Barcelona i l’Hospital Clínic van arribar a un acord fa unes setmanes per convertir la parròquia en un centre de recerca sanitària. L’Arquebisbat ha anunciat que cedirà els terrenys que actualment ocupa l’església, al carrer del Comte d’Urgell, 176, perquè s’hi pugui construir el Centre d’Innovació en Tecnologia Sanitària (CATI).

No obstant això, els plans d’enderrocar l’edifici no han agradat a alguns veïns, que alerten que la desaparició de la parròquia de Sant Isidor és una pèrdua per al patrimoni històric de Barcelona. Alguns aposten fins i tot per conservar la façana com a punt intermedi perquè es pugui fer el centre de recerca sense malmetre el patrimoni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa