Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Clínic convertirà una parròquia en un centre de recerca sanitària

L’Arquebisbat de Barcelona i l’Hospital Clínic han arribat a un acord per convertir la parròquia de Sant Isidor de la capital catalana en un centre de recerca sanitària. En un comunicat l’Arquebisbat ha anunciat que cedirà els terrenys que actualment ocupa l’església, al carrer del Comte d’Urgell, 176, perquè s’hi pugui construir el Centre d’Innovació en Tecnologia Sanitària (CATI).

L’Arquebisbat cedirà l’espai en dret de superfície durant 75 anys a canvi d’un cànon anual. Es pretén que el nou equipament sigui un referent nacional i internacional, posi en valor el coneixement i l’emprenedoria local i aculli centres de recerca i desenvolupament de grans companyies del sector sanitari i tecnològic. Segons ha explicat l’Arquebisbat, després de dessacralitzar l’edificació s’hi construirà un equipament que tindrà uns 8.000 metres quadrats, amb vuit plantes i dos soterranis. La majoria de l’espai –uns 5.000 m2- es dedicarà a àrees de treball i investigació.

Està previst que la comunitat parroquial de Sant Isidor sigui acollida a l’església veïna de Sant Josep Oriol. L’acció social de la parròquia es traslladarà progressivament a altres esglésies del mateix districte. Per tirar endavant el projecte, el Clínic comptarà amb la a col·laboració del centre tecnològic Leitat, una entitat sense ànim de lucre que té la missió de gestionar tecnologies per crear i transferir valor social, mediambiental, econòmic i industrial sostenible a les empreses i entitats, a través de la investigació i els processos tecnològics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa