El cotxe del vicepresident de Medi Ambient de l’AMB no podrà circular perquè contamina massa

Eloi Badia, que també és regidor de l’Ajuntament de Barcelona, assegura que la restricció no li afectarà perquè es mou en transport públic

La posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a Barcelona i diversos municipis de l’àrea metropolitana, que entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2020, tindrà com a mínim una afectació curiosa: el cotxe del vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, Eloi Badia, no podrà circular per aquestes zones de Barcelona i rodalies perquè contamina massa i no disposa del dispositiu ambiental pertinent.

Captura de pantalla de la declaració de béns de l'Eloi Badia

Captura de pantalla de la declaració de béns de l’Eloi Badia 

En concret, Badia, que també és regidor de Presidència, Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, és propietari d’una furgoneta Volkswagen Transporter de l’any 1994, segons consta a la declaració de béns patrimonials que tots els regidors van presentar a finals del 2015. El document, d’accés públic, informa que Badia va adquirir el vehicle l’any 2011.

El regidor ha confirmat que encara té el cotxe, però assegura que “tècnicament” la restricció no li afectarà perquè entre setmana no l’agafa mai –és usuari assidu del Bicing, diu– i que només el fa servir per sortir de Barcelona els cap de setmana, quan la ZBE no s’aplica. 

Com funcionen les ZBE?

A partir de l’1 de gener del 2020 es restringirà l’accés a la ZBE a totes les tipologies de vehicles a motor sense el dispositiu ambiental. Les excepcions seran per als vehicles de persones amb mobilitat reduïda, serveis d’emergències i serveis assistencials. Es concediran autoritzacions puntuals a vehicles especials i altres permisos diaris especials.

En principi l’horari d’aplicació serà els dies laborables, de dilluns a divendres, de les set del matí a les vuit del vespre. La circulació serà lliure les nits, els caps de setmana i els festius.

Més informació

Nou comentari