Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cotxe del vicepresident de Medi Ambient de l’AMB no podrà circular perquè contamina massa
  • CA

La posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a Barcelona i diversos municipis de l’àrea metropolitana, que entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2020, tindrà com a mínim una afectació curiosa: el cotxe del vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, Eloi Badia, no podrà circular per aquestes zones de Barcelona i rodalies perquè contamina massa i no disposa del dispositiu ambiental pertinent.

Captura de pantalla de la declaració de béns de l'Eloi Badia

Captura de pantalla de la declaració de béns de l’Eloi Badia 

En concret, Badia, que també és regidor de Presidència, Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, és propietari d’una furgoneta Volkswagen Transporter de l’any 1994, segons consta a la declaració de béns patrimonials que tots els regidors van presentar a finals del 2015. El document, d’accés públic, informa que Badia va adquirir el vehicle l’any 2011.

El regidor ha confirmat que encara té el cotxe, però assegura que “tècnicament” la restricció no li afectarà perquè entre setmana no l’agafa mai –és usuari assidu del Bicing, diu– i que només el fa servir per sortir de Barcelona els cap de setmana, quan la ZBE no s’aplica. 

Com funcionen les ZBE?

A partir de l’1 de gener del 2020 es restringirà l’accés a la ZBE a totes les tipologies de vehicles a motor sense el dispositiu ambiental. Les excepcions seran per als vehicles de persones amb mobilitat reduïda, serveis d’emergències i serveis assistencials. Es concediran autoritzacions puntuals a vehicles especials i altres permisos diaris especials.

En principi l’horari d’aplicació serà els dies laborables, de dilluns a divendres, de les set del matí a les vuit del vespre. La circulació serà lliure les nits, els caps de setmana i els festius.

Més notícies
Barcelona vetarà l’any que ve els 50.000 vehicles més contaminants
Notícia: Barcelona vetarà l’any que ve els 50.000 vehicles més contaminants
Comparteix
L'objectiu és que el 2024 deixin de circular 125.000 cotxes per contribuir a reduir un 30% la contaminació
Alerta per episodi d'alta contaminació | Ajuntament de Barcelona
Episodi per alta contaminació per partícules a la conurbació de Barcelona
Notícia: Episodi per alta contaminació per partícules a la conurbació de Barcelona
Comparteix
La Generalitat alerta que els nivells de partícules PM10 són elevats a tot Catalunya i cal moderar l’activitat física a l’aire lliure

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa