Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El CosmoCaixa torna a tenir una capibara cinc mesos després
  • CA

El CosmoCaixa ha recuperat aquest mes d’octubre una de les seves grans atraccions. El museu científic torna a comptar amb un exemplar de capibara després que l’anterior morís el passat mes de juny per causes naturals, tal com van confirmar fonts de l’equipament al TOT Barcelona.

La nova incorporació del museu -que va arribar a l’equipament fa just unes setmanes- és una femella i viurà a l’espai conegut com El Bosc Inundat, unes instal·lacions que recreen condicions climàtiques tropicals com les de l’Amazones i on pot ser recorreguda pels visitants. A més, l’espai disposa d’una bassa d’aigua àmplia perquè hi pugui nadar i submergir-se, un verdader espectacle que els visitants poden admirar a través del vidre exterior.

L’anterior exemplar d’aquest rosegador gegant es deia Tinka i era l’últim supervivent de la parella de capibares que tenia el CosmoCaixa. L’altre membre d’aquesta parella ja va morir fa temps, abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus, i des d’aleshores la Tinka s’havia quedat sola a les instal·lacions.

Un espai únic a Europa

La instal·lació és gran –de 1.000 m2– i molt poblada: hi viuen un centenar d’espècies d’animals selvàtics i tropicals, entre els que destaquen l’anaconda, formigues trencadores de fulles, granotes fletxa, caimans, una taràntula gegant i tres tipus de tortugues. A més presideix l’espai una rèplica d’un ceiba, un arbre tropical molt alt que en estat natural pot superar els 70 metres d’altura. És l’únic bosc inundat amazònic que hi ha a Europa.

Els rosegadors més grans del món

Els capibares són els rosegadors més grans que es coneixen al món. A diferència dels parents propers de l’espècie, com els conills xinxilles, els capibares tenen una mida semblant a un senglar. Els exemplars adults pesen al voltant de 50 quilos. És un animal propi d’Amèrica del Sud, herbívor, amb pelatge marró i un cap proporcionalment més petit que el cos. En la llengua ameríndia tupí, capibara significa literalment “menja-fulles primes”. Al seu hàbitat poden viure uns 8 o 10 anys, que en cas de captivitat poden arribar als 12.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa