El Cosmocaixa de Barcelona ha perdut a la seva popular capibara, el darrer exemplar d’aquest rosegador gegant que quedava al museu científic. Es deia Tinka i vivia a la instal·lació El Bosc Inundat, que recrea condicions climàtiques tropicals com les de l’Amazones i podia ser recorreguda pels visitants. A més, l’espai disposa d’una bassa d’aigua àmplia perquè hi pogués nadar i podia veure’s submergida a través del vidre exterior.

Segons han confirmat fonts del museu al TOT Barcelona, ha mort de causa natural aquest mes de juny a causa de l’edat que tenia. Els veterinaris la van retirar de l’espai visitable “fa 2 o 3 setmanes” per “cuidar-la millor”, indiquen. “N’havíem tingut dues, era una parella, perquè les capibares són animals que solen viure en parella o en grup”, exposen.

L’altre exemplar va morir fa temps, ja abans de la pandèmia, i la Tinka s’havia quedat sola. Segons betevé, que ha avançat la notícia, el museu encara no ha decidit si la reemplaçarà.

El Bosc Inundat, únic a Europa

La instal·lació és gran –de 1.000 m2– i molt poblada: hi viuen un centenar d’espècies d’animals selvàtics i tropicals, entre els que destaquen l’anaconda, formigues trencadores de fulles, granotes fletxa, caimans, una taràntula gegant i tres tipus de tortugues. A més presideix l’espai una rèplica d’un ceiba, un arbre tropical molt alt que en estat natural pot superar els 70 metres d’altura. És l’únic bosc inundat amazònic que hi ha a Europa.

Els capibares són els rosegadors més grans que es coneixen al món. A diferència dels parents propers de l’espècie, com els conills xinxilles, els capibares tenen una mida semblant a un senglar. Els exemplars adults pesen al voltant de 50 quilos. És un animal propi d’Amèrica del Sud, herbívor, amb pelatge marró i un cap proporcionalment més petit que el cos. En la llengua ameríndia tupí, capibara significa literalment “menja-fulles primes”. Al seu hàbitat poden viure uns 8 o 10 anys, que en cas de captivitat poden arribar als 12.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: After party a setembre 20, 2022 | 14:03
    After party setembre 20, 2022 | 14:03
    Ok I pull up.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa