Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cop als lladres rellotgers: 24 detinguts en un mes
  • CA

Cop damunt la taula per aturar els lladres rellotgers a Barcelona. Els Mossos d’Esquadra han detingut 24 lladres especialitzats a sostreure rellotges en l’últim mes. La policia catalana ha recuperat vuit rellotges -un d’ells valorat en 30.000 euros- dels 13 que s’han robat. La majoria dels arrestats són de nacionalitat algeriana i marroquina que actuen en grup i tenen entre 20 i 30 anys. A vegades també roben amb menors. Un dels detinguts és menor d’edat. En 12 dels casos van actuar amb violència. 

[r:1]

Dos dels arrestats han ingressat a presó i la resta queden a disposició judicial, segons han informat els Mossos. Deu dels fets han estat a Ciutat Vella i la resta han ocorregut a Sant Martí, Les Corts i Sants-Montjuïc. Els Mossos han incrementat la presència d’agents a “punts sensibles” i en horaris en què els lladres rellotgers actuen. Les zones preferides per aquests delinqüents especialitzats són les freqüentades per turistes. Busquen víctimes al voltant de zones d’oci i d’hotels de luxe, ja que són llocs on poden trobar persones amb rellotges d’alta gamma.  

Els lladres rellotgers actuen en grups d’entre dos i quatre persones. Els Mossos alerten que els lladres preparen els robatoris: seleccionen amb cura les víctimes i tenen diverses tàctiques. Una d’elles és el Ronaldinho carantonya, que consisteix a abraçar la víctima “de forma amistosa” i intentar fer-la caure. Un cop està distreta, un altre lladre li pren el rellotge a la víctima d’una estrebada. També utilitzen motos: en aquests casos roben en parella i esperen el “moment oportú” per, d’una estrebada, emportar-se el rellotge. 

Més agents a peu de carrer

 

La policia catalana ha “incrementat la presència policial” en els punts sensibles, segons expliquen els Mossos. El patrullatge ha permès la neutralització al moment de diversos robatoris, i les víctimes van poder recuperar l’objecte sostret. Tot i que solen robar a turistes majoritàriament, també comencen a prendre els rellotges a “persones nacionals”, segons avisen els Mossos.

Els Mossos detallen que, a diferència d’anys enrere, els lladres rellotgers comencen a tenir residència habitual a la ciutat. Abans, recorden, aquest tipus de lladres era d’un perfil “itinerant”, ja que venien de l’estranger i marxaven un cop havien delinquit. Per aturar-los, la policia catalana se centra en delinqüents ordinaris, com ara els carteristes, que comencen a robar rellotges perquè són més rendibles. L’altre vessant de la investigació posa el focus en els grups criminals, que estan “especialitzats” en robatoris de rellotges a diverses ciutats europees. 

Més notícies
Arrencar un rellotge de luxe d’un canell: el millor negoci per a un lladre a Barcelona
Notícia: Arrencar un rellotge de luxe d’un canell: el millor negoci per a un lladre a Barcelona
Comparteix
Els robatoris dels anomenats 'rellotgers' es disparen amb un increment del 44% del 2017 al 2018

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa