Convoquen una protesta contra el toc de queda i els Mossos amenacen amb multes si l’incompleixen

L’Esquerra Independentista es concentrarà a les 20 hores a Sant Jaume per denunciar la “privació de drets i llibertats”

Arran ha anunciat que aquest vespre l’Esquerra Independentista es mobilitzarà contra el toc de queda i la “privació de drets i llibertats”. La protesta, que es convoca arreu de Catalunya, es farà a les 20 hores a la plaça Sant Jaume per “defensar la salut pública” i “exigir recursos públics”. Compta amb el suport de la CUP, Endavant i la mateixa Arran, entre d’altres organitzacions que conformen l’Esquerra Independentista.

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha advertit que a partir de les 22 hores –quan comença el toc de queda– la policia catalana denunciarà els organitzadors de la manifestació i que el dispositiu policial actuarà “segons les circumstàncies”. La nit de diumenge la policia va apostar per una actitud pedagògica, però a partir d’aquest dilluns es començaran a posar multes a totes les persones que estiguin al carrer entre les 22 i les 6 hores sense motiu.

La portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Anna Clua, ha detallat al TOT Barcelona que la protesta busca criticar l’ús d’una eina com el toc de queda, “que criminalitza la població”, per frenar la Covid-19. En aquest sentit, la portaveu del SEPC ha apuntat que l’Esquerra Independentista aposta per inversions en transport públic, educació per reduir les ràtios a les escoles i en sanitat.

Més informació

Nou comentari