Barcelona és una ciutat que lluita contra el canvi climàtic. Però ho fa a la seva manera: sense perdre l’esperit tropical i juganer que l’ha posada entre el top de ciutats on venir a desfogar-se i viure excitants experiences [llegir en anglès, si us plau].

A la Barcelona que lluita contra les castes n’hi ha dues ben diferents, des del punt de vista ambiental: la dels que treballen a Barcelona i la dels que es diverteixen a Barcelona. Ciclomotors per anar a la feina, furgonetes de repartiment, atrotinats vehicles comercials, gent que porta a la canalla a escola o tots aquells afortunats expulsats que poden gaudir de la segona i tercera corones metropolitanes s’endinsen a Barcelona per motius laborals i són part activa dels problemes del planeta. Així ho diu la Zona de Baixes Emissions. I per això aquests vehicles tenen menys carrils i més etiquetes. 

Fins aquí tots d’acord. Però aquesta sospita, aquesta vigilància i aquests impediments no s’apliquen a l’altra casta. Si no has vingut a Barcelona a treballar sinó que hi ets per divertir-te, no pateixis. Les desenes de milions de persones d’arreu del món que venen a gaudir de Barcelona no només no embruten el planeta sinó que en netegen les finances.

Tot això ve a tomb perquè un dia vaig passar per davant la seu de GoCar. Tota la flota d’aquestes andròmines grogues és ara elèctrica i ja no genera tants problemes de soroll i pol·lució, tot i que encara contribueixin als embussos i caos circulatoris typical Barcelona. A la persiana de la seva seu, un grafiti es queixa de la manca de subvencions a tant noble activitat. És clar! Qui condueixi per diversió ha de rebre ajuda. I qui ho faci per necessitat, ha de pagar impostos. Que d’això va el turisme! 

Pintada a la seu de GoCar demanant ajudes públiques / Antonio Baños

Però, per què aturar-nos? Vaig visitar diverses webs de lloguer de cotxes de luxe a turistes, que permeten voltar per entre les superilles a bord d’un Ferrari descapotable. Totes operatives i esperant clients de nou. Però ei, que el visitant de Barcelona no viu només de Ferraris i bicitaxis! També disposa d’empreses on arrendar una moto d’aigua sense necessitat de cap llicència de conducció i pot fer-se a la mar des de l’exitós Port del Fòrum. Sol o en ramats, regalant benzina a la nostra mil·lenària costa ja generosament regada pels creuers. 

Terra, mar i aire! Barcelona és una experiència integral, 360º, holística. Per això aquell que ve a passar-s’ho bé pot enriquir el melodiós soroll barceloní llogant un passeig en helicòpter. Així obsequia als veïns amb la remor dels motors dels pintorescos helicòpters Robinson R44 o dels Airbus AS 355, amb els seus dipòsits de 730 litres de querosè. La rosada de la diversió! Això sense tenir en compte els nombrosos mega-iots que entren i surten de les marines de luxe que la ciutat té al servei de la Humanitat. 

Moto aquàtica davant la Barceloneta / Barcelona Turisme

És a dir, una Barcelona ha de ser verda però turística. Sostenible, però massiva. I molt preocupada pel futur del planeta, perquè l’actitud és l’únic que té valor. Si agafes vehicles per quedar-te atrapat a la ronda o per descarregar escamarlans a qualsevol xamfrà, amb aquest mal humor que dona treballar per necessitat i no per creixement personal, sigues conscient que estàs embrutant i que te l’estàs jugant. Ara bé, si et mous en helicòpter, iot, moto d’aigua o Ferrari amb la sana intenció de fer el verro i passar l’estona, tranquil que ningú no et dirà res. Perquè en la diversió està el negoci i en la feina, la brutícia. 

Comentaris

  fat boy Juny 27, 2021 | 11:33
  En lloc de tants turistes el que haurien de fer es posar un "kombinat" de fabricacio d'acer i ciment al mig de la plaça Catalunya.
  David Juny 27, 2021 | 11:42
  Tenim un problema. Hi ha una idea general de que tota empresa ha de rebre ajudes del govern. Jo crec que no n'ha de rebre cap, en condicions normals (una altra cosa són les causes extraordinàries). El govern, el que hauria de fer és facilitar al màxim les coses (gestions, paperam, legislació clara, senzilla i no contradictòria, etc) però no pas donar ajudes ni subvencions ni històries. Com es diu de vegades, l'administració el que ha de fer no és ajudar sinó no complicar.
  Manel.Bcn Juny 27, 2021 | 11:48
  Els que som jubilats i amb el sou que tenim no ens dona per un cotxe nou, doncs som els grans oblidats ja que anar a segons quins llocs en transport public es quasi impossible....Gràcies Colau.....ho tindré.en compte...
   Víctor, emprenyat. Juny 27, 2021 | 18:33
   M'encanta la paraula "verro" (porc) i li recordo la paraula "verra" i ho dic per allò de "la igualtat", és clar. També s'aplica (malament) per parlar dels contrabaixos. Ai, la gramàtica.

Nou comentari

Més notícies
Els colors i reclams de l'Auto Rentat Meridiana transportaven al Miami pel·liculer dels anys 80 / Antonio Baños

Salvem el Miami de la Meridiana

El Glòria es va endur l'anunci gegant d'un Auto Rentat, amb neó rosa i una palmera d'aires tropicals
Antonio Montserrat, sense llar conegut com el 'Nen Llop de Montjuïc' / Youtube

Rèquiem pel ‘Nen Llop de Montjuïc’

Vivia en una xabola a la banda de mar de la muntanya, que recorria amb Eliseo López buscant restes arqueològiques