Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Conflicte al Gimnàs Sant Pau després del canvi de direcció
  • CA

El Gimnàs Social Sant Pau es troba immers en una crisi interna i després de setmanes d’incompliments per part de la nova direcció de l’entitat els treballadors s’han plantat. Amb l’ajuda de la CGT, els treballadors denuncien les “injustícies” que han patit des de l’arribada de la nova directora, Lara Cáceres, que ha substituït una de les ànimes del projecte, Ernest Morera.

El canvi de direcció va coincidir amb l’anunci de l’Ajuntament que havia arribat a un acord amb una empresa de Jaume Roures, que el passat mes de juliol va comprar l’edifici que acull el gimnàs per revendre-li al consistori a canvi d’aconseguir el dret de superfície dels terrenys, on té previst construir pisos de lloguer social que gestionarà la Fundació Hàbitat 3.

Acomiadament d’una treballadora

El detonant ha estat l’acomiadament d’una treballadora del gimnàs, a qui la direcció acusa d’agredir verbalment una companya, segons ha avançat el diari ARA. L’entitat li va obrir un expedient després que la víctima denunciés els fets davant dels Mossos d’Esquadra i posteriorment la cooperativa que gestiona el gimnàs va decidir acomiadar-la.

L’afectada nega que agredís verbalment cap companya i assegura que no ha rebut cap denúncia, mentre la CGT denuncia que la direcció l’ha sotmès a una “campanya d’assetjament laboral” i assegura que ha estat “acusada falsament”, per la qual cosa ha iniciat accions judicials contra l’entitat, a qui acusa de “discriminar, menysprear, aïllar i humiliar en públic” la treballadora.

Demandes laborals

Els treballadors, que han creat un grup de suport, critiquen la nova direcció del Gimnàs Social Sant Pau per incomplir els protocols Covid-19, no respectar la prevenció de riscos laborals, permetre irregularitats en la contractació i precarietat laboral per falta de recursos. També denuncien que no s’ha permès a cap treballador entrar a la cooperativa que gestiona l’equipament, així com amenaçar els treballadors que vulguin sindicar-se.

La direcció de l’entitat es defensa assegurant que estan pendents de signar un nou conveni amb l’Ajuntament de Barcelona per saber de quins recursos disposaran. L’entitat ha explicat que el consistori ha plantejat reduir el nombre de dutxes que ofereixen i reobrir el gimnàs, que està tancat des de la pandèmia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Comuna a novembre 15, 2021 | 19:00
    Comuna novembre 15, 2021 | 19:00
    Misèria crida misèria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa