Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Confinen dos grups de l’escola de Sants on es va fer el primer cribratge massiu
  • CA

El primer cribratge massiu a un centre educatiu de Barcelona ha acabat amb dos grups de l’escola Barrufet de Sants confinats. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, només dos alumnes dels més de 400 que es van sotmetre a una prova PCR han donat positiu, però tot i així el protocol sanitari obliga a posar en quarantena les dues classes, que en total afecta a 50 alumnes i dos docents. Aquest balanç suposa que només el 0,5% dels alumnes testats ha donat positiu, una taxa molt inferior a la d’altres cribratges.

En els últim set dies, el barri de Sants ha registrat 23 positius de Covid-19, 10 menys que en els set precedents, una tendència a la baixa que va en la línia del comportament del districte de Sants-Montjuïc, que ja acumula tres setmana consecutives de descensos en el nombre de positius. La setmana passada es van detectar 168 casos al districte, un 25,5% menys que a la principis de setembre.

En total, el departament d’Educació va fer gairebé 500 proves PCR a l’escola Barrufet –404 PCR als alumnes de l’escola i 64 proves més entre docents i personal extern–. El president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, ha celebrat la bona acollida que ha tingut el cribratge a l’escola Barrufet i ha anunciat que cal conscienciar les famílies que la lluita contra la Covid-19 serà llarga. “Haurem de conviure amb la pandèmia. La feina de l’escola ha de persistir fora de l’escola. El 90% de els famílies han participat i a mesura que anem explicant com funciona tot la participació serà encara més alta. Ens en sortirem si confiem els uns en els altres”, ha remarcat.

Proves poc invasives

Les proves PCR que es fan a les escoles són de frotis nasal, un sistema que les autoritats sanitàries consideren “poc invasiu” en relació a altres mètodes. Gonzàlez-Cambray ha justificat que s’han triat centres educatius en funció de dues variables: que el territori tingui una situació epidemiològica que aixequi molts casos asimptomàtics” o que, com és el cas de l’escola Barrufet, es pugui utilitzar el cribratge per “anar veient marges de millora a l’hora d’aplicar aquest projecte”.

Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha defensat que la tria d’escoles en zones d’alta i baixa incidència del virus per comprovar “si el comportament del virus als centres és diferent i reflecteix la situació de l’entorn on es troba cada escola”. Això permetrà “ajustar les estratègies i els cribratges”, que també serviran per “trobar i lligar cadenes de contagis prèvies i aixi interrompre l’aparició de nous casos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa