Condemnen l’Ajuntament a indemnitzar amb 1 milió les empreses del primer contracte de les Glòries

Una sentència judicial considera improcedent la resolució del contracte decidia per l'equip de govern de Colau el 2017

Un jutge ha condemnat l’Ajuntament de Barcelona a retornar els 3 milions d’euros que havia retingut a la UTE constructora dels túnels de Glòries en concepte de danys i perjudicis a BIMSA, i a més a més haurà de pagar 1 milió més per obres no pagades i per retards no imputables a la part adjudicatària, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat fonts municipals.

La societat municipal considerava que hi havia hagut un retard en l’obra de 7,9 mesos imputables al contractista i que això donava motius per resoldre el contracte. En canvi, el jutge conclou que el retard imputable a la UTE és només de 3,9 mesos. A més a més no veu justificada la resolució del contracte per aquest retard i la declara improcedent. Tenint en compte això, estableix que BIMSA ha de pagar uns 480.000 euros en concepte de despeses indirectes derivades d’aquesta diferència, així com 574.628 per sobrecostos calculats per l’Ajuntament que no han quedat demostrats.

BIMSA estudia recórrer la sentència per acreditar que els gairebé vuit mesos de retard són culpa del contractista i que això és motiu per rescindir el contracte. Tanmateix, els demandants reclamaven uns 7 milions d’euros a la societat municipal i la sentència només els en concedeix 1. Fonts municipals han reivindicat que la sentència rebutja les crítiques del contractista al projecte i que desestima la seva pretensió d’imputar a BIMSA el motiu de resolució del contracte. 

L’Ajuntament va prendre aquesta decisió el 2017 tenint en compte els retards i l’elevada discrepància econòmica entre BIMSA i el contractista en relació al valor de les obres. El consistori subratlla que la resolució va permetre que es licitessin nous contractes i que l’obra “s’estigui fent segons les previsions temporals i econòmiques fixades”. 

Més informació

Nou comentari