Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Condemnats per entabanar parelles amb un fotomaton per a casaments
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha declarat culpables d’un delicte d’estafa continuada el propietari d’una empresa de Barcelona i una col·laboradora seva per lucrar-se mitjançant una mentida que tots dos havien planificat: s’oferien a instal·lar una màquina de fotomaton a casaments, fires i celebracions però, un cop havien cobrat els diners, no duien cap aparell enlloc. Els condemnats hauran de desemborsar 19.180 euros entre els dos per indemnitzar 57 afectats, que van abonar entre 200 i 445 euros per llogar l’aparell per prendre fotos instantànies en banquets i esdeveniments, però mai el van veure ni van recuperar l’import tot i reclamar-ho. Alhora, el responsable de la mercantil Cuatro Ases Eventos haurà de transferir 13.715,50 euros més a altres persones a qui va enganyar.

A banda, el tribunal imposa condemnes de presó a tots dos culpables, però l’internament es suspèn per l’acord que els acusats han arribat amb les acusacions i la Fiscalia abans del judici per rebaixar condemnes a canvi d’admetre la seva culpabilitat i comprometre’s a retornar el deute. El propietari de l’empresa ha acceptat una pena dos anys de reclusió que no es farà efectiva mentre no protagonitizi cap delicte -ni tals sols de caràcter lleu- durant els pròxims cinc anys i rescabali tots els afectats per complet. L’altra acusada és amonestada amb un any i nou mesos de presó, que no complirà si no comet delictes en els pròxims dos anys i salda les indemnitzacions. A banda, el titular de la mercantil haurà de sufragar una multa d’uns 1.080 euros i l’altra condemnada, d’uns 900 euros.

Els dos acusats es van conxorxar entre 2015 i 2017 per obtenir guanys il·lícits entabanant potencials clients de Barcelona i d’altres localitats catalanes i de la resta de l’Estat. Segons la sentència de l’Audiència, es comprometien a “instal·lar en el lloc del casament o l’esdeveniment una màquina de fotomaton, tenint previ coneixement que no disposaven de prou màquines ni prou infraestructura per complir amb allò acordat”. Quan arribava el dia de noces o de l’acte per què havien estat cridats, “ningú no assistia a l’esdeveniment, deixant sense complir el servei contractat i sense reintegrar la quantitat abonada als clients tot i les múltiples reclamacions”.

A banda, el principal condemnat també va deixar a deure diners a altres persones amb qui va  contactar per involucrar-los en el negoci. A una persona a qui li va oferir col·laborar li va fer pagar 5.445 euros i, després, no va comptar amb ell ni li va tornar els diners. A l’empresària a qui li va comprar una màquina de fotomaton li va avançar 3.000 euros per rebre l’artefacte però no va liquidar els altres 4.000 euros que havien acordat. A més, dues clientes van desembutxacar 2.117, 50 euros per rebre l’aparell fotogràfic però, tot i que l’acusat va rebre l’ingrés, “mai no va tenir intenció de lliurar la màquina ni va procedir a retornar els diners en cap moment”. Ara se li obliga a reintegrar-lo tot. Tots dos acusats han consignat 24.000 euros al jutjat per reparar els perjudicis i, a més, el titular de l’empresa ha aportat 4.000 euros més per fer front a responsabilitats civils.

Més notícies
La façana principal de la Casa Tosquella, en imatge d'arxiu / D.C.
La ciutat que només tenia futur a força de matar el seu passat
Notícia: La ciutat que només tenia futur a força de matar el seu passat
Comparteix
Barcelona ja no pot ser Barcelona, ciutat antiga: té la condemna de ser moderna
El fotoperiodista Albert García, durant la protesta / Jordi Borràs
El fotoperiodista detingut després de la sentència de l’1-O denuncia un “muntatge policial”
Notícia: El fotoperiodista detingut després de la sentència de l’1-O denuncia un “muntatge policial”
Comparteix
Mig centenar de periodistes es concentren a Barcelona per reclamar la seva absolució

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa