Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Condemnen a 18 anys de presó a la parella que va assassinar un home a Baró de Viver

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 18 anys i tres mesos de presó els dos acusats de matar un home al barri de Baró de Viver de la capital catalana el 2018. El jurat popular els va considerar culpables dels delictes d’assassinat amb traïdoria i tinença il·lícita d’armes en considerar provat que l’acusada va lliurar l’arma a la seva parella i li va dir que matés a la víctima, cosa que l’home va executar “de manera fulminant” i aprofitant que no es podia defensar. Fiscalia i acusació demanaven 27 anys de presó, 25 per assassinat i dos per tinença d’armes, mentre les defenses van demanar les penes mínimes per l’assassinat.

A més, els prohibeix acostar-se o comunicar-se amb l’entorn de la víctima durant els deu anys posteriors a la pena de presó i deu anys de llibertat vigilada. També hauran de pagar prop de 800.000 euros als familiars del mort. L’acusació particular ha anunciat que podria recórrer la pena en considerar-la “molt inferior a la que correspondria per un delicte d’aquesta naturalesa”. Els assassins, que formaven part d’un clan gitano conegut com ‘els pistoles’ i que tenien part del barri atemorit, van fugir a casa d’uns parents a Andalusia i van ser arrestats un mes després dels fets. El crim va generar molt d’enrenou al barri.

Pena proporcional

El magistrat president del tribunal popular argumenta que la pena d’assassinat va dels 15 als 25 anys de presó, i considera proporcionat imposar-los 17 anys. La tinença il·lícita d’armes va d’un a dos anys, i els imposa un any i tres mesos. Els membres del jurat van considerar provat per unanimitat que a les 22 hores del 22 de desembre l’acusat va disparar en tres ocasions, al tòrax i al cap a la víctima, quan aquesta havia anat a comprar al supermercat, amb la intenció d’acabar amb la seva vida o assumint altes probabilitats que moriria. L’acusada sempre ha negat que portés l’arma, però el jurat argumentava que està provat que estaven junts i concedeix “total credibilitat” als testimonis protegits 3, 4, 5 i 6, que van expressar en el mateix sentit que la dona li va lliurar l’arma i li va dir que el matés.

El tribunal popular va concloure que l’acusat va reconèixer haver adquirit l’arma dos dies abans i portar-la carregada i que els trets es van fer “a boca de canó, entre 80 i 100 centímetres”. Consideren que hi havia “una gran desproporció” entre l’arma dels acusats i la de la víctima, que portava dues petites boles metàl·liques amb punxes a la mà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa