Concentració de dones a la plaça Sant Jaume a favor de la víctima de la violació de Manresa

Més d’un centenar de dones i alguns homes s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per donar suport a la víctima, menor d’edat, d’una violació múltiple a Manresa fa dos anys, cas que aquests dies s’està jutjant a l’Audiència de Barcelona.

[r:1]

La convocatòria feta per diverses entitats feministes també s’ha celebrat en altres localitats. S’han pogut llegir pancartes i cartells i escoltar càntics i crits en contra de les agressions sexuals i la violència contra les dones, i a favor de les víctimes. També s’ha criticat la “justícia patriarcal” per no considerar agressió sexual qualsevol abús sexual sense consentiment explícit de la víctima. A la concentració, afectada parcialment per un aiguat, s’hi han pogut veure nenes.

[r:2]

Durant la concentració, diverses entitats feministes han llegit manifestos on s’ha criticat la violència que encara pateixen les dones, la inseguretat de moltes d’elles i la dificultat per tirar endavant investigacions judicials contra els agressors sexuals, i s’ha mostrat solidaritat amb la víctima de Manresa i altres.

Nou comentari

Més notícies

La víctima de l’abús sexual a Manresa diu que la van intimidar amb una pistola

La menor creu que li van posar alguna substància a la beguda

“No és abús, és violació!”: concentració al TSJC en defensa de la noia violada a Manresa

Una trentena de persones protesten el dia que la víctima, de 17 anys, ha de declarar a l'Audiència de Barcelona