Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Comitè d’Empresa de Betevé convoca vaga el divendres pels acomiadaments

El Comitè d’Empresa de Betevé ha anunciat aquest dijous que convoquen vaga per aquest divendres per l’acomiadament de 21 treballadors de la televisió pública de Barcelona. Així mateix, la jornada de protesta té l’objectiu de reivindicar que es mantinguin les condicions laborals dels treballadors del mitjà multiplataforma. En un comunicat, han explicat que els serveis mínims pactats amb l’empresa durant la vaga inclouran l’emissió de dos informatius de 15 minuts al migdia i a la tarda. Al portal informatiu de Betevé cobrirà la informació del dia, les xarxes socials informatives es gestionaran amb un 50% de serveis mínims i el perfil corporatiu es mantindrà en silenci. No hi haurà programació a la televisió, excepte els informatius, i l’emissora de ràdio emetrà blocs musicals.

Durant tota la jornada s’informarà de l’alteració de la programació per la vaga i no hi haurà publicitat ni emissions comercials. “En cas d’esdeveniments rellevants des del punt de vista periodístic, poden haver-hi, de forma consensuada, canvis en la programació informativa”, han advertit des del Comitè d’Empresa de Betevé.

“Tenim una situació pressupostària molt compromesa”, diu el director

“Tenim una situació pressupostària molt compromesa”, diu el director de betevé, Sergi Vicente. De fet, assegura que la massa salarial suposa un 73% dels recursos de què disposa l’empresa. Al febrer es va produir l’acomiadament de 12 treballadors i la cancel·lació dels programes culturals Àrtic i La Cartellera, així com el programa social La Família Barris. Abans, al juliol, ja es va acomiadar nou empleats més. La direcció de l’empresa justificava la mesura al·legant que cal fer una reestructuració de la programació i apostar més pel contingut en directe i no tant gravat. De totes maneres, el comitè d’empresa de betevé denuncia que la televisió pública va tirar pel dret i va fer saltar pels aires la taula de negociació que, tot i que encallada, seguia negociant fins a la decisió presa per la direcció, segons els representants dels empleats.

Nou comentari

Comparteix