Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El comiat d’un club a l’assassí de la Vila Olímpica: “Descansa en pau”
  • CA

La mort a trets de Valentín Moreno a Sant Adrià de Besòs aquesta setmana ha fet recordar el seu historial criminal, que el va fer conegut per participar l’any 2000 amb altres nois en un assassinat a cops de peu a la Vila Olímpica la nit abans de complir 18 anys i apallissar amb altres futbolistes amateurs i aficionats un contrincants durant un partit a Sant Martí per l’únic fet de ser immigrants, segons va acreditar la Justícia. Fonts consultades pel TOT Barcelona asseguren que Moreno s’havia involucrat presumptament en el tràfic de droga furtant-ne a venedors d’estupefaents. A banda de la seva suposada activitat delictiva, era conegut al seu municipi per entrenar joves i futbolistes amateurs al Sant Adrià Club de Futbol. L’entitat ha expressat el seu dol per la mort violenta del seu entrenador.

“Descansa en pau, crack”, expressa el Sant Adrià en un comunicat difós a través de les xarxes socials, on ha publicat també un crespó negre en record de Moreno. El missatge del club ha rebut crítiques i mostres d’incomprensió d’internautes que consideren inacceptable que es mostri aflicció pel decés de qui va ser condemnat per matar un noi de 24 anys a la Vila Olímpica i estomacar uns rivals a un camp de futbol per odi racial amb objectes contudents. Altres entitats esportives, com l’AEiLL Cerdanyola, han expressat el seu condol públicament. Altres clubs que ho havien fet l’han acabat retirant.

“Sempre seràs al nostre record”, continua dient el comunicat del Sant Adrià, que afirma que agraeix “l’esforç, el treball i la dedicació” de Moreno a l’entitat. “La seva tasca, tant a nivell esportiu com en la gestió del club, ha sigut crucial per poder aconseguir els èxits d’aquests últims anys”, destaca el club, que tanca l’escrit amb aquest desig sobre Moreno, que va morir 24 hores després de rebre dos trets al cap: “Esperem que allà on siguis puguis seguir fent gaudir tothom amb la teva esquerra i gaudint de l’esport rei que tant significava per tu”.

El passat dijous al vespre, un pistoler va aproximar-se a Moreno en bicicleta, va deixar-la tirada enmig del carrer i va descarregar-li dos trets a la nuca abans de fugir. Moreno va quedar estès a terra, dessagnant-se i encara conscient al carrer Tarragona del barri de Sant Joan Baptista, a Sant Adrià. En aquella zona el coneixien bé, perquè acostumava a exercitar-se en un gimnàs proper i sovintejava un bar d’allà, sobretot les tardes dels dimarts i els dijous, abans d’anar a entrenar.

“Diguin el que diguin, el Valentín és una bona persona. Un em deia que és una llàstima el que li ha passat, ara que s’havia rehabilitat dels seus problemes del passat… És una pena”, lamentava en declaracions al TOT Barcelona el propietari del bar que Moreno freqüentava. Altres veïns també han avalat Moreno, amb parella i tres filles petites. En canvi, altres fonts assenyalen que s’havia enfrontat en els últims mesos amb gent dedicada al narcotràfic. “Una cosa així anava a passar un dia o un altre”, pensa una font.

Més notícies
Un vehicle i agents dels Mossos d'Esquadra / Mossos
La víctima del tiroteig de Sant Adrià és l’assassí de la Vila Olímpica
Notícia: La víctima del tiroteig de Sant Adrià és l’assassí de la Vila Olímpica
Comparteix
Valentín Moreno va ser condemnat per matar a cops de peu un jove i, anys més tard, per apallissar rivals d'un equip de futbol
Un agent practicant una detenció / Mossos
A presó un home per saltar-se l’ordre d’allunyament i amenaçar l’exdona
Notícia: A presó un home per saltar-se l’ordre d’allunyament i amenaçar l’exdona
Comparteix
Va irrompre en el cotxe de la víctima, que va activar el 112 perquè el telefonista escoltés les coaccions

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Refranero a novembre 21, 2021 | 10:19
    Refranero novembre 21, 2021 | 10:19
    “El que a hierro mata, a hierro muere” es un refrán que da a entender que cada quien recibe el trato que merece de acuerdo a su actuación. Se usa particularmente cuando una persona ha cometido un daño contra otra, y luego la vida lo pone en una situación equivalente.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa