Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comencen les obres a l’estació de Sants: 8 mesos per canviar la mobilitat

Toc d’inici de les obres de transformació de l’estació de Sants. L’Ajuntament de Barcelona ha arrencat aquest dimecres els treballs per canviar la mobilitat de l’entorn d’aquestes instal·lacions de la capital catalana, una actuació que suposarà traslladar el trànsit rodat de la banda muntanya a la banda mar, alliberant així un espai que es destinarà als vianants i a les bicicletes.

Així ho ha anunciat aquest migdia la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, que ha precisat que la previsió és que les obres s’allarguin prop de vuit mesos i que tinguin una afectació al trànsit “mínima”. Un cop enllestida aquesta transformació de la mobilitat a la zona, ADIF podrà començar la primera fase els treballs per construir la nova estació de Sants, que si no hi ha retards hauria d’estar pràcticament acabada a mitjans del 2026 i que comptarà amb un pressupost aproximat de 410 milions d’euros. En aquest sentit, cal recordar que el projecte encara no ha estat licitat i que fins ara només s’ha presentat la iniciativa.

Pel que fa a l’actuació que ara ha encetat el consistori, les obres se centraran en tres àmbits diferents: la zona sud de l’estació, a tocar del parc de l’Espanya Industrial; la zona de la cruïlla entre el carrer dels Comtes de Bell-lloc i la plaça de Joan Peiró, on actualment hi ha dos carrils que utilitzen els taxis; i la zona on conflueixen els carrers de Numància, Tarragona, Provença i l’avinguda de Roma.

Sense afectació per als taxis i desdoblament de busos

Les obres no haurien d’afectar la parada de taxis que actualment se situa a la banda mar de l’estació de Sants, que seguirà operativa mentre es duguin a terme els treballs, sinó que se centraran en la part que actualment és per a vianants i que amb la configuració final del projecte passarà a destinar-se al trànsit rodat. Sí que hi haurà afectacions per als autobusos que fins ara utilitzaven la banda muntanya, ja que les línies es desdoblaran: les línies 115 i H10 tindran la seva parada al passeig de Sant Antoni i la línia V5 a l’inici del carrer dels Comtes de Bell-lloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa