Comencen les obres de la cúpula de l’església de Sant Andreu llargament esperades

Duraran un any i tenen un pressupost d'un poc més d'1 milió d'euros

Les obres llargament esperades de la cúpula de l’església de Sant Andreu comencen avui. Després de diversos intents fallits, l’estructura es reformarà gràcies a un acord entre l’Ajuntament, la Generalitat i l’Arquebisbat de Barcelona. Dels 1,06 milions d’euros que costa la intervenció, el consistori i l’administració catalana en pagaran el 60,43% i l’Arquebisbat i la parròquia de l’església, el 39,57%, tal com va avançar el TOT Barcelona. “L’església té un valor històric i cal tornar a posar les coses al seu lloc”, ha dit el rector de la parròquia de Sant Andreu, Josep Soler.

[r:1]

La reforma durarà un any, segons ha informat l’Arquebisbat. Per fer-la es col·locaran bastides i una marquesina exterior. L’empresa adjudicatària és Recop Restauracions Arquitectòniques i la reforma està basada en un projecte de Bis Arquitectes. Les obres consistiran en la rehabilitació, la consolidació de la cúpula i la llanterna de l’església. Per poder executar les intervencions prescrites es muntaran diferents bastides i una marquesina exterior.

La parròquia, però, segueix esperant unes obres des de fa 110 anys. Són les de la capella dels Segadors, cremada durant la Setmana Tràgica i que no s’ha reformat encara. La reforma de la cúpula podrien desencallar les obres de l’espai.

Més informació

Nou comentari