Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comencen les obres de la cúpula de l’església de Sant Andreu llargament esperades
  • CA

Les obres llargament esperades de la cúpula de l’església de Sant Andreu comencen avui. Després de diversos intents fallits, l’estructura es reformarà gràcies a un acord entre l’Ajuntament, la Generalitat i l’Arquebisbat de Barcelona. Dels 1,06 milions d’euros que costa la intervenció, el consistori i l’administració catalana en pagaran el 60,43% i l’Arquebisbat i la parròquia de l’església, el 39,57%, tal com va avançar el TOT Barcelona. “L’església té un valor històric i cal tornar a posar les coses al seu lloc”, ha dit el rector de la parròquia de Sant Andreu, Josep Soler.

[r:1]

La reforma durarà un any, segons ha informat l’Arquebisbat. Per fer-la es col·locaran bastides i una marquesina exterior. L’empresa adjudicatària és Recop Restauracions Arquitectòniques i la reforma està basada en un projecte de Bis Arquitectes. Les obres consistiran en la rehabilitació, la consolidació de la cúpula i la llanterna de l’església. Per poder executar les intervencions prescrites es muntaran diferents bastides i una marquesina exterior.

La parròquia, però, segueix esperant unes obres des de fa 110 anys. Són les de la capella dels Segadors, cremada durant la Setmana Tràgica i que no s’ha reformat encara. La reforma de la cúpula podrien desencallar les obres de l’espai.

Més notícies
La capella dels Segadors, destruïda fa 110 anys. | A. L.
La capella dels Segadors de Sant Andreu fia la seva recuperació a les obres de la cúpula
Notícia: La capella dels Segadors de Sant Andreu fia la seva recuperació a les obres de la cúpula
Comparteix
Va ser cremada al 1909, durant la Setmana Tràgica | La parròquia vol aprofitar la reforma ara desencallada per recuperar l'espai destruït

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa