Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comencen les obres de la cúpula de l’església de Sant Andreu llargament esperades

Les obres llargament esperades de la cúpula de l’església de Sant Andreu comencen avui. Després de diversos intents fallits, l’estructura es reformarà gràcies a un acord entre l’Ajuntament, la Generalitat i l’Arquebisbat de Barcelona. Dels 1,06 milions d’euros que costa la intervenció, el consistori i l’administració catalana en pagaran el 60,43% i l’Arquebisbat i la parròquia de l’església, el 39,57%, tal com va avançar el TOT Barcelona. “L’església té un valor històric i cal tornar a posar les coses al seu lloc”, ha dit el rector de la parròquia de Sant Andreu, Josep Soler.

[r:1]

La reforma durarà un any, segons ha informat l’Arquebisbat. Per fer-la es col·locaran bastides i una marquesina exterior. L’empresa adjudicatària és Recop Restauracions Arquitectòniques i la reforma està basada en un projecte de Bis Arquitectes. Les obres consistiran en la rehabilitació, la consolidació de la cúpula i la llanterna de l’església. Per poder executar les intervencions prescrites es muntaran diferents bastides i una marquesina exterior.

La parròquia, però, segueix esperant unes obres des de fa 110 anys. Són les de la capella dels Segadors, cremada durant la Setmana Tràgica i que no s’ha reformat encara. La reforma de la cúpula podrien desencallar les obres de l’espai.

Més notícies
La capella dels Segadors, destruïda fa 110 anys. | A. L.

La capella dels Segadors de Sant Andreu fia la seva recuperació a les obres de la cúpula

Notícia: La capella dels Segadors de Sant Andreu fia la seva recuperació a les obres de la cúpula
Comparteix
Va ser cremada al 1909, durant la Setmana Tràgica | La parròquia vol aprofitar la reforma ara desencallada per recuperar l'espai destruït
Notícia: La capella dels Segadors de Sant Andreu fia la seva recuperació a les obres de la cúpula - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa