Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comença el judici del crim de la Guàrdia Urbana amb els dos acusats enfrontats

Divendres comença a l’Audiència de Barcelona el judici contra dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Rosa Peral i Albert López, acusats de matar el també agent Pedro Rodríguez, parella sentimental de Peral en el moment dels fets. El cas es remunta a maig de 2017 quan el cos de Rodríguez va aparèixer calcinat al maleter del seu cotxe, en una pista propera al Pantà de Foix. Segons fiscalia i acusació, els acusats van planejar matar-lo per treure-se’l del mig i mirar de reprendre una antiga relació. Ells neguen el triangle amorós i s’acusen mútuament de l’autoria del crim. Fiscalia demana 25 anys de presó per a Peral i 24 per a López. L’acusació popular sol•licita 25 anys per a cadascun d’ells.

El judici està previst que se celebri des d’aquest divendres 31 de gener fins al dia 16 de març, en sessions de dilluns a dijous a partir de les 10 del matí. La sessió prevista per aquest divendres no serà pública i servirà per constituir el jurat popular que haurà de valorar si Peral i López van matar Pedro Rodríguez. A partir del dilluns 3 de febrer ja començaran les sessions públiques amb les declaracions de testimonis i la valoració de les proves pericials. Els dos acusats seran els últims en declarar.

Les tres primeres setmanes del judici es dedicaran a escoltar les declaracions dels testimonis. Entre els citats hi ha diversos companys de Peral i Lopez al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, agents dels mossos, familiars i amics dels acusats i també les primeres persones que van localitzar el vehicle cremat al Pantà de Foix.

Inspecció ocular del jurat al lloc dels fets

Un cop hagin declarat tots els testimonis, la quarta setmana de judici començarà amb una inspecció ocular del jurat popular a l’escenari del crim. Un procediment gens habitual en els judicis, però que permetrà als membres del jurat fer-se una idea de la complexitat dels fets, en el mateix lloc on es creu que van succeir. D’aquesta manera, el dilluns 24 de febrer, les nou persones del jurat popular es desplaçaran fins al Garraf .

Després de la visita del jurat als llocs dels fets, a partir del dimarts 25 de febrer, es dedicaran les dues últimes setmanes a les proves pericials. El judici es tancarà amb les declaracions dels dos acusats. Albert López ho farà l’11 de març i Rosa Peral, el 12 de març.

Acusacions creuades

De fet, aquestes dues declaracions seran les més esperades de tot el judici, que ha d’esclarir com va morir l’agent de la Guàrdia Urbana Pedro Rodríguez, parella de Peral en el moment del crim. Fins ara els dos acusats s’han llençat acusacions creuades i demanen ser absolts perquè neguen tenir res a veure amb la mort de Rodríguez i s’assenyalen l’un a l’altre com a autors del crim.

Segons Albert López, Peral va matar Rodríguez després de discutir amb ella. Assegura que va anar a casa de Peral després que ella li truqués confessant el crim, i sosté que la va intentar convèncer d’explicar-ho a la policia, però ella s’hi va negar. Finalment, López va decidir denunciar-ho, però abans que ell anés a comissaria va ser Peral qui el va incriminar per evitar que la delatés.

Per la seva part, Rosa Peral sosté una versió completament oposada a la de López. Diu que va ser ell qui va matar Rodríguez perquè no suportava que fos la nova parella de Peral ni que tinguessin plans de formar una família. Cal recordar que Peral i López havien mantingut una relació quan eren companys de patrulla al cos de la Guàrdia Urbana. La defensa de Peral l’exculpa del crim i li atribueix únicament un paper d’encobridora d’homicidi per imprudència.

Penes de fins a 25 anys de presó

El ministeri públic demana per a Albert López i Rosa Peral 24 i 25 anys de presó, respectivament, com a coautors d’un delicte d’assassinat amb traïdoria. En el cas de Peral s’hi afegeix l’agreujant del parentiu. A més, la Fiscalia també sol•licita deu anys de llibertat vigilada per a tots dos un cop compleixin la condemna i mantenir-se allunyats del cercle més íntim de la víctima.

La Fiscalia també creu que els dos sospitosos van traçar un pla per fer creure als investigadors que el crim va ser comès per l’exmarit de Rosa Peral. Per això, hores després de la mort de Rodríguez van desplaçar-se amb el telèfon de la víctima fins al municipi on vivia l’exmarit, la Bisbal del Penedès, perquè un futur rastreig policial detectés aquest moviment. Després d’això van portar el cadàver de Pedro Rodríguez dins del maleter del seu cotxe fins al pantà de Foix, on van cremar-lo.

Mort d’un manter a Montjuïc

Per la seva banda, l’acusació particular que exerceix la família de Pedro Rodríguez, demana 25 anys de presó per a cadascun. Argumenten que el crim es va produir per por que la víctima revelés detalls sobre el cas de la mort d’un venedor ambulant a Montjuïc l’any 2014, que va perdre la vida durant un operatiu policial del qual formaven part els dos acusats, que patrullaven junts. L’acusació particular també diu que la relació que Peral mantenia amb Pedro Rodríguez passava per un mal moment i que ella el va matar per evitar que aquest trenqués la relació i l’abandonés.

Més notícies

La fiscalia demana 24 i 25 anys de presó per als acusats del crim de la Guàrdia Urbana

Notícia: La fiscalia demana 24 i 25 anys de presó per als acusats del crim de la Guàrdia Urbana
Comparteix
El ministeri públic considera que López i Peral van matar Rodríguez “de comú acord” perquè “obstaculitzava” la seva relació
Notícia: La fiscalia demana 24 i 25 anys de presó per als acusats del crim de la Guàrdia Urbana - Mobile
Peral entra a casa seva tapada per la policia en l'escorcoll que es va fer a casa seva el 12 d'abril de 2018 / ACN

L’acusat del crim de la Guàrdia Urbana hi implica ara el pare de l’acusada

Notícia: L’acusat del crim de la Guàrdia Urbana hi implica ara el pare de l’acusada
Comparteix
Albert López diu a la jutge del cas que el pare de Rosa Peral va ajudar-la a ficar el cadàver dins del cotxe on la víctima va aparèixer cremada
Notícia: L’acusat del crim de la Guàrdia Urbana hi implica ara el pare de l’acusada - Mobile

Nou comentari

Comparteix