Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com serà el parc infantil més gran de Barcelona?
  • CA

El govern muncipal ha decidir apostar amb força pels parcs infantils. Segons el consistori, d’aquí a dos anys, 9 de cada 10 ciutadans tindran una àrea de joc infantil a 15 minuts de casa. En total, doncs, Barcelona passarà dels 21 parcs infantils actuals, als més de 40 el 2024. Aquesta mesura permetria als més petits tenir un espai on jugar lluny de les zones habitades, fet que pot provocar problemes, tal com explicava dilluns el TOT Barcelona amb el cas de la plaça de Masadas.

La tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Infraestructures, Janet Sanz, diu que el consistori fa un “impuls” a les àrees de jocs perquè “tots els nens puguin jugar” i per això aposten per nous projectes “més inclusius”. Espera que aquestes propostes suposin “un pas endavant” i que situa Barcelona com “una ciutat accessible i completa per a totes les ciutats”.

El parc més gran de la ciutat

Per tal de dur a terme aquesta promesa, l’Ajuntament ha fet un concurs públic gràcies al qual es podran dur a terme 10 àrees de joc de diferents característiques al llarg de la ciutat. Entre les zones escollides, destaca el parc que es farà al barri de Sants, que es convertirà en el més gran i diferent de tota la ciutat. Tal com ha explicat Sans, la proposta es farà als Jardins de Malaga i representa una de les àrees “més importats”. Aquesta està dissenyada per Rosselló-Sangenís arquitectes i s’anomena Els tres bolets.

La proposta presenta un parc ben diferent als actuals amb una mirada trencadora per crear un ambient fantàstic i de pel·lícula. Els arquitectes volen generar una espècie de bosc a dins del qual hi haurà diferents bolets. Segons explica l’Ajuntament, “cada bolet està pensat per un rang d’edat concret” i l’infant treballarà, mitjançant el joc, l’accessibilitat amb “diferents solucions tècniques”. Així mateix, els nens “experimentaran amb sorra i elements naturals” i gaudiran d’un espai “de refresc” amb grades a la vora.

Així estarà distribuït el parc dels ‘Tres bolets’ de Sants / Ajuntament de Barcelona

L’espai es dividirà en tres, amb tal d’adaptar la zona de joc a cada edat. Així, els nens de zero a cinc anys tindran el seu lloc, així com els que van dels sis als 12 i, finalment, també els més grans. Tots ells trobaran des de bolets musicals, fins als típic tobogans, passant per un trampolí una àrea d’escalada.

Altres noves propostes

Els barris de Sarrià-Sant Gervasi, amb una aposta sensorial, els de Gràcia i Sant Martí, amb un espai que premiarà els espais d’ombra, o d’altres Sants-Montjuic, en què s’apostarà per un parc anomenat ‘Rock&Roll’, són alguns dels que allotjaran algunes d’aquestes noves propostes. Segons diu l’Ajuntament, les obres començaran a partir de 2024.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa