Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Parc de Collserola podria tancar aquest estiu per risc extrem d’incendi

Les autoritats preveuen una temporada estival especialment complicada aquest 2023 a causa de la sequera que arrossega el territori català en els últims anys. La delicada situació que presenten espais com el Parc de Collserola està portant les administracions responsables a plantejar-se un possible tancament total aquest estiu per l’elevat risc d’incendi.

Així ho ha assegurat aquest divendres el tinent de l’alcaldia de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en l’acte de presentació de la precampanya forestal de la capital catalana. Segons informa Betevé, el consistori només prendria aquesta mesura extraordinària -que ja s’ha pres en algunes ocasions en altres zones verdes del territori català- en cas que es perpetuï aquesta manca de precipitacions i davant un elevat risc d’incendi.

Una precampanya que s’avança dues setmanes

Davant la crítica situació que ja presenten molts dels espais verds de la ciutat, els Bombers de Barcelona han apostat per avançar aquest any dues setmanes l’inici de la precampanya forestal, que es farà efectiu aquest mateix dissabte. Aquesta decisió implica la posada en marxa de les tasques preventives, sobretot entorn de la Serra de Collserola, per evitar incendis durant l’estiu.

La previsió és que els equips es despleguin per la superfície del parc que pertany a la ciutat de Barcelona i que està repartida entre els districtes de les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris. Cada dia es realitzaran dos recorreguts en horari de matí i tarda. En principi, la campanya forestal com a tal començarà el mes de juny.

En aquest sentit, l’objectiu de la precampanya és millorar el coneixement del territori de l’entorn forestal de Collserola i familiaritzar-se amb la cartografia operativa d’aquest entorn, així com reforçar el coneixement d’elements tàctics de la zona per a l’operativa dels Bombers (punts d’accés al massís, punts d’emplaçament de vehicles, carenes, barrancs), i detectar elements en el territori que puguin condicionar la ràpida actuació en cas d’incendi forestal. Cal recordar que durant la campanya forestal de l’any passat es van produir 19 incendis forestals a Barcelona que van afectar a més de 0,30 hectàrees de superfície.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa