Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Col·legi de Teatre trasllada la denúncia per abusos als Mossos
  • CA

Els Mossos d’Esquadra ja tenen la denúncia de 13 noies que van estudiar al Col·legi de Teatre de Barcelona que acusen de presumptes pràctiques abusives a vuit professors de l’institut d’art dramàtic. El centre situat al Poble Espanyol ho ha fet públic després de rebre el document el passat dimarts, que detalla una suposada tendència a sexualitzar les classes, tocaments i comentaris denigrants dels mestres acusats i que el diari Ara va revelar la setmana passada.

A través d’un comunicat, el Col·legi de Teatre ha expressat suport a les alumnes i ha reconegut “possibles errors”. En concret, ha dit assumir-los pel que fa als “mecanismes de comunicació” i ha promès revisar protocols.

Alhora, la institució ha afirmat sentir “profundament el que es detalla en la instància rebuda”. L’escola es comproment a “aclarir els fets i prendre les mesures necessàries”. En aquest sentit, el centre informa que obrirà una investigació interna.

El Col·legi de Teatre concreta que ha traslladat la denúncia a la unitat de violència masclista dels Mossos d’Esquadra “per tal que realitzin el procediment corresponent”, assenyala. “Hem contactat amb un gabinet d’advocats especialistes en violència de gènere tant per a assessorament legal com per a crear un grup de mediació entre les persones afectades o altres mecanismes d’atenció psicològica, si s’escauen”, afegeix la institució.

Les exalumnes tenien entre 18 i 20 anys quan van patir els presumptes assetjaments. Tot i relatar els presumptes abusos de vuit docents, apunten en especial a un d’ells, que hauria exercit presumptament com a líder. Les denunciants sostenen que aquest professor, d’aleshores 45 anys, va mantenir relacions amb diverses estudiants, a les quals va assetjar i abusar.

Un dels testimonis relata una situació d’assetjament després de negar-se a mantenir una relació amb el docent considerat el màxim responsable dels abusos. Un altre explica que l’home va abusar d’una alumna beguda. Una tercera explica que el professor li enviava missatges per quedar, després d’haver dit davant dels altres alumnes que n’estava enamorat. La pressió va ser tal que algunes d’aquestes alumnes van abandonar els estudis.

També s’haurien produit bromes sexuals constants d’altres professors, o de situacions en què els demanaven que es despullessin amb l’argument de trencar tabús. D’altres, feien carícies i massatges dins i fora de l’aula, segons els testimonis.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'una aula amb alumnes de segon de batxillerat / ACN
Un 62% més de beques menjador a Barcelona ara que fa sis cursos
Notícia: Un 62% més de beques menjador a Barcelona ara que fa sis cursos
Comparteix
La inversió per pagar el dinar d'infants de llars desfavorides ha augmentat un 51% en només dos cursos
Imatge d'arxiu dels Mossos fent entrar un detingut al cotxe policial / Mossos d'Esquadra
Un atac masclista, rere l’incendi d’un local ocupat al Guinardó
Notícia: Un atac masclista, rere l’incendi d’un local ocupat al Guinardó
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra han detingut un home i en busquen un segon per calar foc a l'infrahabitatge d'una família

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa