Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un atac masclista, rere l’incendi d’un local ocupat al Guinardó
  • CA

L’incendi d’un local ocupat aquest dissabte a la nit al barri del Guinardó hauria estat fruit presumptament d’un atac masclista contra una dona i la seva família. Es tracta d’uns baixos situats a la Ronda Guinardó de Barcelona, a l’alçada del carrer Segle XX, on vivien una parella i el seu fill. En aquell moment cap d’ells no era a l’immoble.

Diversos testimonis van confirmar que dos homes s’hi van atansat amb una garrafa d’entre 5 i 8 litres amb líquid inflamable i van ruixar la porta d’entrada del local. Van calar-hi foc i van marxar del lloc sols. Un d’ells ja està detingut i l’altre està identificat pels Mossos d’Esquadra i té ordre de cerca i captura.

Segons ha explicat la policia en un comunicat, el detingut ja havia estat arrestat diumenge, poc abans d’establir-se la intencionalitat del foc. L’acusació inicial era per amenaçar amb un ganivet precisament la mateixa dona del local incendiat. En tenir-ne coneixement els investigadors del foc van comprovar que coincidia amb un dels dos presumptes causants de l’incendi, segons un reconeixement fotogràfic. Al càrrec inicial d’amenaces hi van sumar un delicte d’incendi.

El seu còmplice també té historial: “Aquest home ja va ser detingut fa un temps per agredir sexualment la dona que vivia al local i que per aquests fets tenia vigent una ordre d’allunyament”, indiquen els Mossos.

El local va quedar totalment calcinat per culpa del foc i els pisos propers van haver de ser desallotjats per comprovar l’estat de l’estructura del bloc, que ha quedat amb la façana ennegrida. Afortunadament no va caldre lamentar cap víctima ni cap ferit i els veïns van poder tornar als seus domicilis després que els Bombers de Barcelona constatessin que no hi havia perill d’esfondrament de l’edifici. Guàrdia Urbana i Serveis Socials van intervenir també en el dispositiu.

La família que va perdre el sostre va veure des del carrer com cremava casa seva i posteriorment la policia els va prendre declaració, juntament amb la resta de testimonis. Aquest incendi atípic va quedar eclipsat per la coincidència amb un reguitzell de petits focs domèstics en diferents barris de Barcelona, en principi fortuïts. N’hi ha hagut fins a 6 en només 3 dies, el que portem d’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa