Collboni tanca files amb Colau respecte de l”Open Arms’ i apunta cap a la UE

El primer tinent d'alcaldia evita mostrar cap mena de desacord amb el tuit de l'alcaldessa oferint Barcelona per als refugiats del vaixell d'Óscar Camps

Peus de plom per evitar que sembli que hi ha esquerdes en el govern municipal. El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, ha evitat avui de totes totes cap comentari de matís respecte del tuit que va fer ahir Ada Colau, en què oferia la ciutat –i per tant, el port– per acollir els refugiats a bord de l’Open Arms que Itàlia no permet desembarcar. “L’alcaldessa parla en nom de tot el govern municipal, aquí no hi ha partits, hi ha un govern”, ha dit amb contundència i sense estrendre’s més Collboni, quan se li ha preguntat pel tema en una roda de premsa sobre apartaments turístics.

El tuit de Colau era, però, prou hàbil per no acabar-lo de posar contra les cordes: en lloc d’apel·lar directament al govern espanyol, dirigit pel PSOE, partit amb el qual està federat el PSC de Collboni, l’alcaldessa demanava als “estats europeus” que assumissin que “l’ajut humanitari és un deure, no una opció”.

Avui, Collboni s’ha agafat a això i ha dit. “Aquest és un problema que ens preocupa a tots i és la UE que ha de trobar la solució amb una política migratòria comuna“, ha sentenciat. 

Simultàniament, l’alcaldessa accidental i tinenta d’alcaldia Janet Sanz, de Barcelona en Comú, repetia el missatge de Colau en una altra compareixença de premsa. I ella sí que ha apel·lat obertament al govern espanyol, al qual ha demanat que es “diferenciï” de l’italià, que amb “Salvini al capdavant està responent d’una forma inacceptable”, informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). També ha assegurat que el govern municipal farà “gestions amb l’Estat i les autoritats portuàries perquè puguin arribar a Barcelona, si no ho fan en un altre port abans”.

Comentaris

    Ampliar la base unionista borbonica........ 08/08/2019 11:21 am
    Els comuns s'acabaran diluint dins el PSC, i ERC es quedarà amb un pam de nas...temps al temps........

Nou comentari