Colau reclama a l’Estat que “no es posi a la defensiva” pel 17-A

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat la celebració de l’acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d’agost del 2017 perquè “no deixa de ser una manera d’estar junts i de dir junts que no oblidem a les víctimes, que Barcelona no les oblidarà mai”. En una entrevista a Rac1 ha demanat “els màxims esforços” al govern espanyol per esclarir “si hi ha algun contacte” del CNI amb l’imam de Ripoll. “Ho necessitem com a societat democràtica i en particular per les víctimes que han patit tant”, ha exposat.

Colau considera que “allò intel·ligent és que l’estat no es posi a la defensiva, sinó que doni qualsevol detall per s’esclarir qualsevol dubte”.Colau ha insistit en la creació d’una comissió d’investigació al Congrés per esclarir els fets. Ha indicat que els vots de Podem no són suficients. “Nosaltres sempre hem votat a favor de la creació d’aquesta comissió i ho continuarem fent”, però ha dit que calen els vots del PSOE per avançar en la seva creació.

La no acusació per assassinat

També ha parlat de la causa judicial oberta, responent a la pregunta de per què l’Ajuntament no acusa d’assassinat els tres detinguts. Colau ha exposat que “en dret penal s’acusa d’assassinat quan algú és autor material directe de l’acte que causa la mort d’una altra i les tres persones no van estar al lloc dels fets, però van ser col·laboradors necessaris i se’ls acusa de pertànyer organització criminal terrorista”.

“Si s’estaven preparant per matar entenem que també se’ls pot acusar d’assassinat i hem donat suport a aquesta acusació al llarg de la instrucció, però el jutjat ens va tombar tots els recursos”, ha explicat. “Ara ha decaigut aquesta acusació però no descartem que al llarg del judici oral tornar-ho a plantejar”, ha afegit. “La nostra voluntat és donar suport a les víctimes i fer el màxim esforç per arribar fins al final. Mereixen saber el mínim detall i totes les responsabilitats que se’n deriven”, ha reblat.

Nou comentari