Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau nega haver intervingut en les sancions al fons inversor Vauras

L’alcaldessa Ada Colau ha declarat aquest dilluns per la querella imposada pel fons inversor Vauras, propietari del Bloc Llavors del barri del Poble-sec, on vivien famílies vulnerables a les quals va desnonar sense oferir-los un lloguer social. Tal com ha informat l’ACN, Colau ha dit que no va intervenir en les sancions imposades per l’Ajuntament a Vauras després que no els hi oferís lloguer social. Ha al·legat que va delegar totes les funcions en matèria d’habitatge i drets socials en els regidors i altres treballadors municipals.

Tal com han assenyalat fonts jurídiques a l’ACN, l’alcaldessa no ha donat gaires detalls sobre aquests expedients sancionadors. En aquest sentit, ha afegit que els serveis jurídics van establir els procediments a seguir. La declaració de Colau ha durat un quart d’hora i no ha respost a les preguntes de l’acusació. Fora de la Ciutat de la Justícia, un grup de simpatitzants l’han aclamat. Paral·lelament, Colau ha carregat contra la vicepresidenta primera i ministra d’Economia, Nadia Calviño, d’intentar aturar la Llei de l’Habitatge: “Actua de portaveu dels lobbies”.

Sancions de 400.000 euros

Per part seva, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, i el del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, van declarar el passat divendres al jutjat que van actuar amb legitimitat i legalitat. El jutjat els investiga a ells, l’alcaldessa i una treballadora municipal per les sancions de 400.000 euros que l’Ajuntament va imposar en el seu moment al fons inversor. Els regidors i la funcionària van declarar que van complir la llei d’habitatge que estableix que els grans propietaris han d’oferir habitatge social a les famílies que no poden pagar el lloguer.

Fa unes setmanes, Colau va donar detalls de com havia actuat el consistori en aquell moment. “Per fer complir la normativa vam requerir a Vauras que, tal com establia la llei catalana vigent llavors, si volien fer fora les famílies els hi havien d’oferir lloguer social. Estem parlant de mínims”, va indicar l’alcaldessa i va afegir: “Vauras no va respectar i, aplicant la llei, vam imposar les sancions pertinents. Arran d’aquests fets va arribar la querella contra l’Ajuntament”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mala peça a març 13, 2023 | 14:19
    mala peça març 13, 2023 | 14:19
    la frau kolau no té cap credibilitat, i en canvi té molta foscor
  2. Icona del comentari de: Joan a març 13, 2023 | 18:26
    Joan març 13, 2023 | 18:26
    Una persona molt sàvia, un cop vaig escoltar que deia: "piensa mal y no erratas"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa