Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau: “He vist tres consellers d’Interior i només he tingut problemes amb Buch”

Ada Colau ha tornat a repartir estopa avui en relació a la crisi de seguretat de Barcelona –tot i que ella rebutja aquesta etiqueta que va generar el seu tinent d’alcaldia del ram. I han rebut, una vegada més, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i per una altra banda el PP i Cs, els quals ha de dir “mentides i barbaritats”.

En una entrevista amb Mònica Terribas a El Matí de Catalunya Ràdio, ha estat especialment crítica amb Pablo Casado, líder del PP, per haver reclamat poder “anar per Barcelona sense que t’apunyalin pel carrer”. “Com pot ser que algú que aspira a governar Espanya ataca Barcalona, que és no només la capital de Catalunya sinó també un dels motors econòmics d’Espanya?”, ha clamat.

Però minuts abans havia tornat a queixar-se de Miquel Buch, com ja ha fet moltes altres vegades, un estira-i-arronsa mutu que aquesta setmana el conseller ha decidit tallar per la seva banda però que l’alcaldessa encara no ha abandonat.

Per defensar-se del fet que fins ara l’administració no hagi donat la imatge de coordinar-se per intentar abordar la situació, ha assegurat: “Jo vaig tenir 3 consellers d’Interior durant el meu primer mandat i amb qui he tingut problemes ha sigut amb Buch. Amb Jordi Jané i Quim Forn la relació era excel·lent. Quan van nomenar Buch li vaig trucar i li vaig donar el meu telèfon personal. Li vam dir que treballéssim per resoldre la qüestió, i el següent que va dir va ser que no calia més policia. Tampoc ha volgut posar més hores extre de Mossos. Això no s’ha solucionat fins que han passat les eleccions, i ara vindran 300 més”, ha carregat.

Segons Colau, l’Ajuntament no ha negat mai que hi hagi “problemes amb els furts i els robatoris”, tot i que insisteix que “Barcelona és una ciutat segura segons els estàndards internacionals”.  “Fa més d’un any que diem que som una ciutat segura, però tenim un problema concret, que és que va canviar el tractament dels judicial dels furts i s’han disparat, ha passat a tot arreu i a Barcelona, amb 30 milions de turistes, encara més”, ha argumentat.

També ha celebrat que “ara les administracions estan col·laborant”. “Hauria d’haver passat abans, potser ha sigut pel cicle electoral, però és igual, ara arribaran més mossos i crec que es notarà, perquè la policia no és la solució de fons però fa que alguns lladres s’ho pensin abans de robar”, ha afegit.

I ha subratllat que “les competències de seguretat és la Generalitat”. “Nosaltres podem col·laborar i ho fem, fins i tot hem liderat algunes investigacions com en el cas dels narcopisos, en què la Guàrdia Urbana ha estat a peu de carrer”, ha afirmat.

Vol tancar discoteques del Port Olímpic a partir del març

Pel que fa al Port Olímpic, el lloc on aquest estiu hi ha hagut dues morts violentes, l’alcaldessa s’ha mostrat decidida a tancar les discoteques del recinte així que pugui, i ha assenyalat al març com a data aproximada per començar el procediment. “Fa temps que diem que s’han de canviar els usos del Port Olímpic, per això hem reclamat a la Generalitat que ens traspassi les competències per fer-ho. Si ho fan al gener, al març podríem començar a tancar alguns d’aquests locals. Allà hi ha d’haver activitats nàutiques, lúdiques familiars i formatives, però no el model d’oci nocturn que hi ha ara”, ha sentenciat.

Una ubicació per al centre per a MENAs “a curt termini”

L’alcaldessa també ha garantit que l’Ajuntament, en converses amb la conselleria d’Afers Socials i Famílies, trobarà una ubicació “a curt termini” per al centre d’atenció immediata per a MENAs que s’ha descartat posar a la zona del Fòrum. Actualment el centre és provisionalment a Collserola, en un edifici de l’Ajuntament, però la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) considera que cal que aquest tipus d’equipament sigui en un lloc més cèntric i més fàcil d’accedir-hi. 

Colau ha puntualitzat que “la competència d’atendre els menors és de la Generalitat, però sempre pot comptar amb l’Ajuntament per als recursos”. Ha anunciat que “segur que en les properes setmanes es trobarà l’emplaçament més adequat”, i ha demanat que “els veïns no vegin aquest equipament com un problema”, entre d’altres coses perquè “és de primera recepció i els joves després no s’hi queden”.

Aquest centre, inaugurat a Collserola al juliol després que fracassés un altre intent d’ubicar-lo a la Zona Franca, és només per fer els tràmits d’identificació i que els nois no hagin de passar hores, i a vegades alguna nit, a les comissaries dels Mossos. Un cop completat aquest procés, els joves atesos són enviats a altres centres, els d’acollida, distribuïts per tot Catalunya. Només una part dels que arriben a Barcelona es queden a la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Teresa a setembre 06, 2019 | 13:35
    Teresa setembre 06, 2019 | 13:35
    Saps, Colau, per què cada cop has tingut més problemes amb el possible conseller? Doncs perquè la teva inoperància i les teves cèlebres idees fan grossa la bola de neu del desastre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa