Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau organitza una festa per ensenyar els nous vehicles de neteja
  • CA

Festa amb “música, tallers, murals i activitats” per lluir la nova flota de neteja de la ciutat, que és a punt d’estrenar-se. L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un “esdeveniment especial” per presentar els vehicles incorporats als equips municipals per retirar les escombraries i la brutícia, una de les principals preocupacions dels barcelonins segons les enquestes municipals.

El passeig Lluís Companys és l’escenari escollit per mostrar els nous vehicles durant el pròxim cap de setmana, el 19 i el 20 de febrer. Durant les dues jornades, s’exposaran els vehicles, els contenidors i les noves escombradores del nou contracte de neteja de Barcelona, que ascendeix a un cost de gairebé 300 milions d’euros durant el període d’adjudicació, de vuit anys prorrogables a dos més.

Està previst que les novetats en el servei de neteja i de recollida de residus s’implantin a partir del març. L’Ajuntament va anunciar mesos enrere que el desplegament començarà als districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí. El consistori va anunciar que el nou contracte permetrà crear 400 nous llocs de treball i farà créixer la plantilla fins als 4.400 empleats.

L’Ajuntament avança que a la festa programada aquest cap de setmana s’exhibiran “els camions, els vehicles 4×4 i els carretons que recorreran periòdicament la ciutat”. Afegeix que els infants que acudeixin al passeig Lluís Companys “podran pujar en alguns dels vehicles exposats”.

També s’organitzaran tallers “relacionats amb cada una de les fraccions de residus: aprofitament de menjar, figures amb cartró reciclat i papiroflèxia, instruments musicals amb base de vidre, etcètera”, especifica el consistori. En un d’ells es podrà construir mobiliari a partir de fustes recuperades i també hi haurà jocs fabricats amb productes reutilitzats. Alhora, es programen activitats per promoure el reciclatge vinculant-lo a activitats artístiques, gimcanes per a la canalla i actuacions teatrals per conscienciar sobre la importància de la separació correcta de residus.

Més notícies
Els banys premium de l'estació de Sants / One Hundred
El primer urinari del món que mesura la hidratació s’instal·la a Barcelona
Notícia: El primer urinari del món que mesura la hidratació s’instal·la a Barcelona
Comparteix
El model inèdit és una creació d'una start-up barcelonina
Concentració de treballadors dels busos de TMB a la plaça de Sant Jaume / Europa Press
La vaga del bus exigeix la dimissió de Bonet i TMB minimitza el seguiment
Notícia: La vaga del bus exigeix la dimissió de Bonet i TMB minimitza el seguiment
Comparteix
CGT estima que el 80% dels conductors ha secundat l'aturada mentre l'empresa diu que el 63% dels busos ha circulat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa