Colau desallotja el recinte històric de l’Escocesa

L’antic complex industrial corre perill d’ensorrar-se

L’Ajuntament de Barcelona va culminar aquest dimarts el desallotjament dels pisos del recinte històric de l’Escocesa, al carrer Pere IV Poblenou. Segons ha avançat la Vanguardia i han confirmat al TOT Barcelona fonts municipals, els últims veïns del complex industrial, que corre perill d’ensorrar-se, van acabar de retirar les seves pertinences abans que els operaris tapiessin les portes de tots els pisos.

Els ocupants de l’Escocesa reclamaven des de feia mesos una alternativa habitacional abans d’abandonar casa seva. Segons fonts municipals, els Serveis Socials feia mig any que treballaven per buscar solucions i asseguren que totes les unitats de convivència amb menors i gent gran han estat reallotjades, mentre que s’han ofert ajudes a la resta.

De les 47 persones que vivien al recinte, segons els càlculs municipals, 22 adults i 13 menors han acceptat les alternatives proposades pels tècnics municipal. La degradació de l’immoble, la major part del qual és propietat de l’Ajuntament i la resta de la Sareb, ha obligat el consistori a accelerar el seu desallotjament. Després d’una inspecció dels Bombers de Barcelona, l’Ajuntament va comunicar els ocupants de l’Escocesa que haurien d’abandonar l’edifici “pel perill que suposa”. L’Ajuntament encara no sap què fer amb l’edifici, pel qual va pagar 10 milions d’euros i que en principi d’havia de rehabilitar.

Comentaris

    Espectador 26/05/2021 2:52 pm
    És molt senzill, fer això, rehabilitar-lo (que no vol dir tirar-ho tot i deixar només la façana) i sobretot no deixar-lo com està, que està caient a trossos.

Nou comentari