Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana “responsabilitat” perquè Barcelona passi “el més aviat possible” a la fase 2

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat “prudència i responsabilitat” a la ciutadania perquè la incidència de la covid-19 segueixi la tendència a la baixa dels últims dies i així “poder seguir avançant” i “el més aviat possible passar a la fase 2”. El primer dia que Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud han començat a funcionar com una única regió sanitària malgrat continuar a la fase fase 1 Colau ha dit que “és una bona notícia perquè permetrà desplaçaments per visitar familiars i persones estimades, així com augmentar fluxos per evitar aglomeracions a les zones més densament poblades”.

Tota l’àrea metropolitana de Barcelona funciona des d’aquest dilluns com una única regió sanitària i per tant ja està permesa la mobilitat entre els municipis, excepte els del Garraf i l’Alt Penedès, que han quedat segregats perquè estan en fase 2. Malgrat això, aquest territori es manté a la Fase 1 de desescalada. Igualment segueix actiu el comitè de coordinació creat entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per abordar la situació i planificar les properes passes, segons exposa el consistori en un comunicat.

En la fase 1 es mantenen vigents les franges horàries per a la ciutadania i amb el reforç dels serveis públics perquè totes les activitats i la mobilitat es facin d’una forma segura. Per tant, continua el reforç del transport públic sobretot a les línies i a les hores de més afluència. Els serveis de neteja estan restablerts i es mantenen actius els serveis específics de l’emergència per la covid-19 com la desinfecció d’entorns sensibles i la de contenidors.

Des de l’inici de la fase 1, alguns serveis d’atenció a la ciutadania han començat a recuperar progressivament l’atenció presencial amb les mesures i restriccions corresponents. És el cas de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, els serveis de feminismes i d’atenció a les dones, o els serveis socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa