Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova polèmica per la mobilitat a dins de l’àrea metropolitana
  • CA

La unificació de les tres regions sanitàries que formen l’àrea metropolitana de Barcelona ha tancat una polèmica i n’ha obert una de nova, ja que l’Alt Penedès i el Garraf en queden excloses perquè passaran a la fase 2 a partir de dilluns i, per tant, estaran aïllades de la resta de la regió. Això vol dir que els habitants de Barcelona no podran anar a Sitges, Vilanova i la Geltrú o Vilafranca del Penedès –ni a la inversa tampoc– malgrat formar part de la mateixa regió sanitària. En canvi, els barcelonins sí que podran viatjar a l’Hospitalet –font original de les primeres crítiques perquè la ciutat només està separada de Barcelona per un carrer–, Terrassa o Mataró.

El ministeri de Sanitat estableix que no és possible viatjar entre poblacions que es trobin en diferents fases i, com ja havia passat en altres ocasions, la delimitació de fronteres sanitàries provoca situacions estranyes com la que viuran els veïns de Gavà, que fins ara podien anar a Sitges i a partir de dilluns no podran accedir-hi però, en canvi, sí que podran anar a Barcelona i a la part nord de l’àrea metropolitana.

L’anterior distribució en tres regions sanitàries feia que Barcelona ciutat quedés aïllada de facto de la resta de l’àrea metropolitana malgrat que, en alguns casos, hi havia veïns que no podien travessar el carrer perquè sortien del terme municipal i anaven a l’Hospitalet. Després d’un llarg estira-i-arronsa, Salut va decidir sol·licitar la unificació de les tres zones, una petició que el ministeri de Sanitat ha acceptat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa