Crits de “Dimissió” i de “No feu res”. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, va ser receptor aquest dilluns de l’enuig de la Barceloneta amb el govern municipal, en un Consell de Barri crispat després que els botellons i el soroll hagin revifat els darrers caps de setmana després d’aixecar-se el toc de queda. Rabassa va intentar mantenir la serenor en una sessió tensa, que va evidenciar que el veïnat està fastiguejat perquè el desori dels qui beuen al carrer el desvetlli fins a altes hores de la matinada i que tem que les molèsties s’intensifiquin amb la revetlla de Sant Joan de dimecres a la nit, per quan l’Ajuntament ha optat per tolerar les festes a la sorra.

El debat va ser una cadena contínua de peticions -algunes, expressades a crits i amb to agre contra el govern local- perquè el consistori recapaciti i no permeti que es celebri Sant Joan a la costa. “Si a Viladecans i altres llocs la tanquen, tanqueu aquesta platja!”, va exigir un veí que va prendre la paraula, Salva, que va aixecar una munió d’aplaudiments. “La platja ha d’estar tancada perquè el bitxo continua donant voltes. Hem d’esperar que vinguin tots els botellons de Barcelona cap aquí? I aguantar que trenquin cotxes, que trenquin portes d’escala i que es pixin als nostres portals? Això és encara pitjor que els robatoris. Quina forma és aquesta de fer-nos fora del barri?”, va interpel·lar.

L’Associació de Veïns del barri i la plataforma Barceloneta diu prou també s’han posicionat en contra que les platges estiguin obertes. “Volem la platja tancada no només per la revetlla, sinó tot l’any de dotze de la nit a sis del matí“, va reclamar Esther Jorquera, portaveu de Barceloneta diu prou, que va acusar l’executiu de comuns i PSC d’estar “insultant i degradant” el barri. “Us emplaço a escoltar-nos perquè, si no, les coses aniran a pitjor. Acabarem amb sang i com mori algú serà la vostra culpa. Parlo de debò, l’altre dia van voler escalfar un veí de 80 anys entre quatre i els veïns van haver de sortir amb pals per espantar-los. O dimitiu o aquí hi haurà foc”, va advertir.

“Molts problemes” per controlar l’espai públic

Escridassat per part dels públic, Rabassa va procurar contemporitzar amb la irritació dels presents. Va admetre que l’Ajuntament es veu amb “molts problemes” per controlar l’espai públic després del toc de queda i va informar que es van desallotjar 3.000 persones de la platja de la Barceloneta el passat cap de setmana, més que cap dia en l’últim més. Alhora, es va desmarcar d’unes declaracions recents del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que va trobar normal els botellons. “Que se’ls endugui a casa seva a Sarrià, a veure que li semblen!”, va etzibar un veí.

“No sortirà mai de la meva boca que us acostemeu a això. Jo també soc veí de la Barceloneta i no em vull acostumar i no ens hem d’acostumar als botellons i a no dormir”, va concedir Rabassa. En tot cas, el regidor es va mostrar escèptic que l’incivisme se solucioni no permetent l’accés a la sorra en horari nocturn.

Dubto que tancant la platja s’acabin els problemes de la Barceloneta. Les platges a Barcelona són molts grans. Hi ha municipis que tenen un accés més limitat i tancant uns pocs carrers les poden controlar”, va argumentar el regidor. En tot cas, va admetre que el clam del veïnat era “claríssim” i que el traslladarà a l’alcaldessa, Ada Colau, “per veure fins on es pot arribar i què es pot fer”. Per altra banda, Rabassa es va tornar contra les acusacions de complicitat amb el “lobby turístic” i va afirmar que la Barceloneta “no ha de tornar a ser en cap cas un barri on vingui un turisme desaforat”.

Comentaris

  Carles BCN Juny 22, 2021 | 11:47
  El problema és la poca cultura social i civica en general. Només cal veure la xusma i la "fauna nocturna" que.corre per la Barceloneta per entendre tot. GENT sense ofici ni benefici.....ma dura és poc.
  Angelblau Juny 22, 2021 | 17:01
  Cal ser Babau per votar la Colau
  ... Juny 22, 2021 | 18:58
  Societat de dèbils. Púrria.

Nou comentari

Més notícies
Festa a la platja de Barcelona, la primera nit de divendres després de la fi del toc de queda / Jordi Play

Oposició a la Barceloneta perquè les platges obrin la nit de Sant Joan

L'Associació de Veïns urgeix l'Ajuntament a frenar l'incivisme que revifa: "Si no, això serà una batalla campal"
Gent a la platja bevent, en imatge d'arxiu / Jordi Play

Nova nit a Barcelona: més persones desallotjades per ‘botellons’ però cap denúncia

L'Ajuntament ho considera una nit tranquil·la i "sense incidències"