Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutat Vella avança Nou Barris i ja és el districte amb més Covid-19
  • CA

Ciutat Vella s’ha convertit en el districte amb una major incidència de casos de Covid-19, segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), i avança Nou Barris, que en les últimes setmanes era la zona de la ciutat amb més casos de coronavirus. La setmana passada, el centre de Barcelona va registrar un taxa de 129 casos per cada 100.000 habitants, nou punts mes que l’anterior.

Nou Barris (116), Sants-Montjuïc (114) i Sant Andreu (113) es mantenen com els districtes amb major incidència de la Covid-19, tot i que el seu comportament és totalment diferent. Així, mentre a Nou Barris l’ha taxa s’ha desplomat gairebé 20 punts en una setmana, a Sant Andreu es manté estable i a Sants-Montjuïc s’ha disparat 14 punts, tot i que encara està lluny de Ciutat Vella. En canvi, Gràcia –amb 62 casos per cada 100.000 habitants–, les Corts (66) i Sarrià-Sant Gervasi (67) han aconseguit mantenir a ratlla el virus.

Augment preocupant

La taxa de positius per cada 100.000 és una unitat utilitzada per Salut per poder comparar la incidència real del coronavirus en zones diferents i valorar el nombre de positius en relació a la població total. En el cas de Barcelona, l’Eixample va ser el districte de Barcelona amb més positius totals (267), però també és el districte més poblat amb més 270.000 persones, una relació que dona una taxa de 98,6 casos per cada 100.000 habitants.

En canvi, a Ciutat Vella es van detectar 140 casos la setmana passada, però amb una població molt inferior –108.000 persones, la seva taxa s’enfila fins als 129 casos per cada 100.000 habitants. A la ciutat de Barcelona, la mitjana és de 96 positius per cada 100.000 habitants, molt semblant a la que va registrar a finals de juliol, quan la Covid-19 va assolir els pitjors registres des de la fi de l’estat d’alarma, tot i que la tendència actual fa pensar que es podrien batre aquests nombres, ja que la capital catalana ha encadenat tres setmanes consecutives amb un augment de casos.

Més notícies
Vianants amb mascareta al passeig de Gràcia amb Casp, el 17 de juiol / S.B.
Els contagis de Covid-19 pugen per tercera setmana consecutiva a Barcelona
Notícia: Els contagis de Covid-19 pugen per tercera setmana consecutiva a Barcelona
Comparteix
A 15 dies de començar el curs, la pandèmia no dona senyals d'afluixar
Un cotxe patrulla dels Mossos, en una imatge d'arxiu / CME
Detingut a Nou Barris un lladre violent que circulava amb una moto robada
Notícia: Detingut a Nou Barris un lladre violent que circulava amb una moto robada
Comparteix
Els Mossos l'acusen de tres robatoris amb el mètode de l'estrebada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa