Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així canviarà la circulació d’alguns carrers per la superilla de l’Eixample

Ja hi ha data. A partir del pròxim 18 de novembre es començaran a aplicar les restriccions en el trànsit que suposarà la superilla de l’Eixample. Tal com ha indicat el gerent de Mobilitat i Infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valdés López, ja no es podrà circular de manera continuada pel carrer de Consell de Cent ni pels carrers de Girona, Rocafort i Comte Borrell. És a dir, els vehicles hauran de girar en cada illa, mentre les bicicletes, els patinets i vehicles d’emergències podran circular sense interrupció.

En aquest sentit, Valdés ha avisat que els conductors hauran de començar a canviar d’hàbits amb el nou projecte urbanístic. “Amb les modificacions programades es trencarà la continuïtat viària d’aquestes vies i per aquest motiu es recomana als conductors buscar itineraris alternatius per creuar aquest àmbit de la ciutat”, ha alertat.

Els objectius són reduir el trànsit i donar prioritat al vianant

Pel que fa a l’objectiu d’aquesta mesura, ha recordat que és reduir tot el possible el nombre de vehicles que circulen per aquests punts del districte de l’Eixample i, alhora, aconseguir que els vianants tinguin prioritat en aquestes àrees. De fet, amb les obres, que van començar el passat setembre i han reduït a un els carrils del carrer de Consell de Cent, els 16.000 vehicles que circulaven per aquesta via han passat a ser 7.500.

El gerent de Mobilitat i Infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona, ha indicat, però, que hi haurà excepcions. Hi haurà tres punts en els quals els vehicles no estaran obligats a girar: a la cruïlla de Consell de Cent amb Aribau; a la cruïlla de Consell de Cent amb passeig de Gràcia, i a les quatre cruïlles que envolten la futura plaça de Consell de Cent amb Girona (Bruc-Consell de Cent; Bailén Consell de Cent; Aragó-Girona; i Diputació-Girona).

Per tal que aquest nou panorama provoqui el mínim de problemes, Valdés ha suggerit als veïns i els conductors de fora de Barcelona informar-se sobre com hauran de moure’s per aquests punts de l’Eixample a partir del pròxim 18 d’octubre. També els ha recomanat planificar els trajectes amb més antelació durant les primeres setmanes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carles BCN a novembre 09, 2022 | 12:43
    Carles BCN novembre 09, 2022 | 12:43
    Mes frikades de la Kolau, cada cop més fàstic viure a bcn
  2. Icona del comentari de: Enric a novembre 10, 2022 | 18:23
    Enric novembre 10, 2022 | 18:23
    Un disparate y un.absurdo más de Colau ,sino pasan por ahí pasarán por otra calle y habrá el mismo tráfico porque los coches no van a desaparecer y espero que en mayo.los que desaparezcan sean ellos del ayuntamiento

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa