Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El centre mèdic tancat pels PCR fraudulents reobre en una altra adreça
  • CA

Del número 230 del carrer Bailèn al 61 del carrer Floridablanca. El centre mèdic Posta de Sol s’ha traslladat a un altre local de Barcelona per intentar seguir operant després de ser clausurat, ha informat Nació Digital. Després que es formessin cues a l’entrada com en altres clíniques en plena expansió de la variant òmicron, la Guàrdia Urbana va detectar que ni disposava de permís ni de personal qualificat per efectuar proves per detectar casos positius de Covid i el Departament de Salut va ordenar tancar-lo al comprovar que feia passar test ràpids d’antígens com si fossin PCR. Així aconseguit cobrar una tarifa més cara que la que corresponia en realitat.

El local feia pagar entre 60 i 70 euros per la prova que s’emmascarava com si es tractés d’una PCR. Es simulava lliurant els resultats a l’endemà, tot i que la confirmació era immediata, com ocorre en els testos ràpids.

Després que es conegués el cessament del negoci, algunes persones han advertit a xarxes socials que el centre mèdic Posta de Sol seguia promociant-se a internet, ara en una nova adreça després que es precintés la clínica de Bailèn. “Són la mateixa gent. Van començar el dia 1 de gener”, ha avisat un lector al TOT Barcelona. La propietària del local, la mútua Grup Spass, s’ha compromès a trencar el contracte amb Posta de Sol, segons Nació Digital.

En plena escalada de positius, el tests escassegen i aconseguir fer-se una prova s’ha convertit en imprescindible per qui necessita viatjar o li demanen a la feina per reincorporar-se després dels dinars i les trobades de les festes nadalenques. Posta de Sol va obrir fa poc més d’una setmana, coincidint amb el repunt d’infeccions per la sisena onada.

Una inspecció sanitària abans de Cap d’Any va comprovar l’estafa que s’hi efectuava al centre mèdic. La Guàrdia Urbana es va personar en el local. Els agents van comprovar que l’establiment no disposava de permís per prestar serveis sanitaris, no complia les mesures higièniques exigibles i no disposava de personal qualificat. La policia barcelonina va registrar una denúncia d’ofici i Salut va ordenar posar fi al negoci.

Al centre mèdic penjava una acreditació a nom del laboratori IGA Genetics, que compta amb autorització del Govern autonòmic de Castell i Lleó. La llicència d’una altra comunitat autònoma no és suficient per operar a Catalunya. En aquest sentit, cal informar prèviament al Departament de Salut i disposar de còpia de l’autoritatzació de la comunitat de procedència. Els comprovants de les proves efectuades a la clínica Posta de Sol duien la signatura del doctor Daniel Sergio Rand.

Més notícies
Assaig de la cavalcada de Reis de 2021 / Jordi Play
Els Reis d’Orient desembarcaran sense públic i no llançaran caramels
Notícia: Els Reis d’Orient desembarcaran sense públic i no llançaran caramels
Comparteix
La cavalcada s'adapta per intentar evitar aglomeracions en plena onada desbocada de contagis de Covid
L'infectòleg Robert Güerri, de l'Hospital del Mar, en una imatge d'arxiu / Laura Fíguls (ACN)
El ‘flurona’ de Covid i grip arribarà “segur” a Catalunya, segons Güerri
Notícia: El ‘flurona’ de Covid i grip arribarà “segur” a Catalunya, segons Güerri
Comparteix
El coordinador de Covid-19 a l'hospital del Mar dóna per feta l'expansió de la doble infecció israeliana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa