Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
S’amplia el nombre de tombes al cementiri musulmà de Montjuïc
  • CA

Cementiris de Barcelona ha acabat les obres d’ampliació del recinte islàmic del cementeri de Montjuïc, on s’ha construït 86 tombes noves per enterrar segons el ritu musulmà. Les noves tombes tenen cabuda per 258 fèretres. Amb l’increment, l’empresa municipal depenent de l’Ajuntament de Barcelona explica que amb l’augment es contribueix a “donar resposta a les necessitats de les comunitats islàmiques de la ciutat i de la resta de Catalunya”.

En l’indret que s’habiliat a Montjuïc, s’enterrarà a terra. El disseny del projecte s’ha consensuat amb comunitats islàmiques. “Aquestes noves dotacions han permès fer front a l’excés de mortalitat derivada de la pandèmia i a més, oferir un excedent de tombes per donar resposta a les necessitats del proper període”, ha apuntat Cementiris de Barcelona.

En paral·lel a l’ampliació del sector islàmic de la necròpoli, s’ha activat el procediment per a una altra ampliació futura en un espai contigu, amb més sepultures individuals.

El cementiri islàmic de Montjuïc és el més gran d’aquesta confessió religiosa a Catalunya. Es va estrenar el 1997, amb un centenar de tombes. El 2017 es va inaugurar un segon recinte per adaptar-se a la demanda, on s’enterra no només a veïns musulmans de Barcelona, sinó de tota Catalunya.

A banda, Cementiris de Barcelona informa que ultima el projecte per crear un espai interconviccional al Cementiri de Montjuïc. L’empresa detalla que la intenció és que “les diferents comunitats religioses puguin desenvolupar les seves tradicions funeràries i es pugui garantir que les pràctiques de purificació del cos les faci la pròpia comunitat”.

Més notícies
El Castell de Montjuïc, una de les propietats més grans de l'Estat a la ciutat | Ajuntament de Barcelona
Espanya és propietària de 86 edificis i infraestructures a Barcelona
Notícia: Espanya és propietària de 86 edificis i infraestructures a Barcelona
Comparteix
Dependències policials, infraestructures de transport, solars i edificis de l’administració de l’Estat a Catalunya, principals propietats
Mantes d'un sensesostre davant d'un establiment tancat / Arrels
Uns 70 sensesostre han mort l’últim any a Barcelona, 17 d’ells al carrer
Notícia: Uns 70 sensesostre han mort l’últim any a Barcelona, 17 d’ells al carrer
Comparteix
La mitjana d'edat de les persones que han perdut la vida rondava els 55 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa