Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CCOO critica l’acord entre UGT i empreses per desconvocar la vaga de neteja

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) s’ha desmarcat de l’acord que han signat UGT i la direcció de l’empresa que presta els serveis de neteja de Barcelona. Segons CCOO, han estat mesos sense rebre cap notificació per part de les empreses i recorden que ells també van signar l’anterior acord a què van arribar amb els sindicats.

Per tot plegat, el sindicat -que no és majoritari al sector- ha alçat la veu i deixa en l’aire la situació de cara als propers dies. CCOO considera que l’empresa ha abandonat els seus treballadors i per tant no ha signat la proposta que conté els diversos pagaments.

L’acord entre UGT i l’empresa

UGT va decidir desconvocar la vaga de neteja convocada per les Festes de la Mercè després de pactar un increment del sou del 6% el 2021 i del 2,5% el 2022. Aquest acord posava fi, en principi, a les aturades programades per avui i que es preveien fins al dia 26 de setembre, un cop acabin els principals actes de la Mercè.

Diversos polítics han celebrat aquest acord. El darrer, el primer tint d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, que ha agraït “l’esforç de diàleg i acord” al sindicat majoritari, UGT, i les empreses concessionàries. El líder dels socialistes a Barcelona considera que no és bo “conflictivitzar” serveis tan essencials com ho és el de neteja. El regidor també ha explicat altres punts destacats de l’acord, com la contractació de 400 operaris més, una modernització dels vehicles i nous contenidors.

Collboni espera, així, obrir una nova etapa en el servei amb la implementació de la nova contractació. Admet que sense vaga és més fàcil centrar-se en com fer la transició dels contractes de neteja, els quals descriu com “un dels reptes més importants de la ciutat”.

Crítiques a la neteja de la ciutat

Els veïns i comerços de Barcelona també han celebrat la desconvocatòria de la vaga, malgrat que critiquen l’estat en què està -asseguren- la ciutat. L’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia alerta que el gran volum d’activitats que es faran per la zona per la Mercè pot agreujar la situació. El seu president, Lluís Sans, així ho apuntava en una entrevista a Betevé: “Hauria estat un gran contratemps celebrar unes festes amb una ciutat encara més bruta”.

Sans també critica l’estat de l’Eixample, el qual considera que està “desordenat i brut”. Tot i això, aclareix que la situació no és tan dramàtica com en altres punts de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa