Cau un grup que duplicava targetes de crèdit i venia al mercat negre tot el que comprava

Estafaven nord-americans i veneçolans per obtenir les seves dades

Una operació conjunta entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional ha permès la detenció de 13 persones que formaven part d’un grup que duplicava targetes de crèdit i venia al mercat negre tot el que comprava amb elles. Els arrestats feien servir la tècnica del phishing -que consisteix a fer-se passar per un banc o un organisme oficial per demanar dades sobre la targeta de crèdit a través de correus electrònics- per duplicar targetes de crèdit, segons la policia catalana. Cinc dels arrestats han entrat a presó i no es descarten més detencions.

Un dels detinguts estafava les víctimes, majoritàriament dels Estats Units i Veneçuela, per tenir la informació i més tard el líder del grup sol·licitava targetes de crèdit fent-se passar pel titular. El cap del grup rebia les targetes al seu domicili de Barcelona. Una vegada havien obtingut les targetes compraven diversos productes, principalment dispositius electrònics, segons informen els Mossos. Compraven aquests productes perquè tenen “fàcil sortida al mercat”, en paraules de la policia catalana.

Una xarxa de distribuïdors col·locava després els objectes comprats amb les targetes duplicades al mercat negre, o fins i tot a través d’internet, cosa que permetia al grup guanyar “importants sumes de diners”. Els Mossos no han pogut determinar el total dels ingressos de la xarxa, però han sabut que amb dues targetes es van estafar 160.000 euros. 

Una altra pràctica del grup era donar les targetes a discoteques i bars d’oci nocturn, controlats per col·laboradors, per comprovar que funcionaven. 

També cultivaven marihuana

La investigació va començar a finals de 2018 quan un banc va detectar “càrrecs fraudulents” de fins a 20.000 euros. La policia va culminar els mesos d’investigació amb escorcolls el sis de juny, cinc a Barcelona i un a Barberà de Vallès. Quatre d’ells van ser a domicilis i dos a locals, segons els Mossos. Els agents van arrestar tres persones durant els escorcolls i dues al carrer. Al llarg del dia es van detenir la resta d’implicats fins arribar a 13.

A les entrades es van trobar 900 plantes de marihuana. Alguns dels arrestats havien “diversificat” l’activitat criminal i havien obert dos espais per cultivar droga. També es van localitzar 300 grams de cocaïna, una premsa hidràulica i dues balances de precisió, dues armes de foc simulades i una de real, tauletes, ordinadors i mòbils, documentació i 2.000 euros en efectiu. També es van clausurar tres locals, bloquejar els comptes dels principals responsables, es va suspendre la llicència dels locals i es van intervenir vehicles. 

La desarticulació del grup ha permès resoldre 150 fets delictius, segons els Mossos. 

Més informació

Nou comentari