Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts tres lladres especialitzats en robatoris a cases amb seu a la Sagrada Família
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 4 de març tres homes, de nacionalitat albanesa i edats compreses entre 23 i 26 anys, com a autors de 10 robatoris en domicilis, un robatori de vehicle i pertinença a grup criminal.

El grup criminal estava format per sis homes, tres dels quals encara en recerca i captura tal com ha pogut saber el TOT Barcelona. La seu del grup estava en un pis al barri de la Sagrada Família, a l’Eixample. El modus operandi consistia en què tres d’ells, cada vegada s’anaven intercanviant, sortien del pis en taxi fins al lloc on tenien aparcats els seus cotxes, en llocs públics a la perifèria de la ciutat. Tant quan sortien de casa com quan arribaven a l’estacionament vigilaven l’entorn per no ser controlats.

Una vegada dins el vehicle es desplaçaven a les zones on volien cometre els robatoris: Maresme, Vallès Oriental, Gironès i Pla de l’Estany. Es desplaçaven a través de vies ràpides i quan arribaven a zones residencials reduïen la velocitat per decidir en quin habitatge entrarien.

Buscaven cases de planta baixa o que tinguessin una planta a la qual hi accedien escalant i després forçaven persianes i finestres amb tornavisos i potes de cabra. Un cop dins, s’enduien principalment diners i joies. Vestien amb roba fosca, gorres i caputxes per tal de no ser identificats.

Un dels membres del grup es quedava al vehicle per vigilar i així després poder fugir ràpidament. Actuaven sobretot a la tarda-vespre en cases que sospitaven que no hi havia ningú, tot i això, en un fet els va sorprendre el propietari i, en un altre, van detectar que hi havia una alarma i no van arribar a entrar-hi.

El 2 de març el grup criminal va aparcar el vehicle que havien sostret a Arenys de Munt en una plaça reservada per a persones amb mobilitat reduïda a l’Hospitalet de Llobregat i la Guàrdia Urbana el va detectar i va fer que se l’emportés la grua al dipòsit municipal.

Dins el vehicle van trobar una arma de foc curta, un carregador i una destral. També van trobar joies sostretes i eines i roba per cometre els robatoris. Amb tots aquests indicis, el 4 de març els investigadors van detenir tres membres del grup criminal quan tornaven al seu domicili situat al barri de la Sagrada Família, a Barcelona.

 

El dia següent van fer una entrada i escorcoll en aquest pis i van recuperar objectes robats, alguns dels quals s’han retornat als seus propietaris. També es va intervenir l’altre cotxe utilitzat en els robatoris. La investigació continua oberta per tal de detenir els altres tres membres del grup.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge en va decretar l’ingrés a presó.

Més notícies
Tretze detinguts en l’operació contra un grup de lladres violents amb menors implicats
Notícia: Tretze detinguts en l’operació contra un grup de lladres violents amb menors implicats
Comparteix
Els Mossos han fet aquesta operació contra la multireincidència a Ciutat Vella i altres punts de Barcelona
Carteristes de Barcelona se’n van a robar a àrees de servei de l’AP-7 i acaben detinguts
Notícia: Carteristes de Barcelona se’n van a robar a àrees de servei de l’AP-7 i acaben detinguts
Comparteix
L'objectiu dels furts eren turistes a qui distreien als restaurants dels punts de descans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa