Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Carteristes de Barcelona se’n van a robar a àrees de servei de l’AP-7 i acaben detinguts
  • CA

Els furtadors de la ciutat de Barcelona migren per trobar nous espais on actuar. Segons han pogut acreditar els Mossos d’Esquadra, concretament, alguns d’ells han desplaçat la seva activitat delictiva fins a les àrees de servei de l’AP-7. Els objectius, però, acostumaven a ser els mateixos que quan robaven a la capital catalana: els turistes. Els distreien als restaurants de l’autopista, ja fos per robar a l’interior dels cotxes aparcats o per furtar-los objectes de les taules del bar. Sostreien mòbils, aparells electrònics i diners en efectiu. Finalment, aquesta banda que els mossos havien investigat durant un mes ha acabat amb tres membres arrestats. Després de passar pel jutjat, però, han quedat en llibertat amb càrrecs.

Segons ha informat la policia catalana, la investigació va aconseguir acreditar que els autors d’aquests robatoris a les àrees de servei de l’AP-7 eren carteristes multireincidents que, fins ara, havien actuat principalment en establiments i hotels del centre de Barcelona. De fet, algun dels investigats ha arribat a tenir en vigor una ordre d’allunyament d’hotels de tota la província barcelonina per la seva “elevada multireincidència”. Per arribar als punts de descans de l’autopista on pensaven actuar, els lladres utilitzaven vehicles de lloguer. 

A partir de la investigació, la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport dels Mossos ha pogut implicar els arrestats en dos robatoris violents i un furt, tot i que se’ls relaciona amb diversos fets més. Per això, no es descarten noves detencions

Per prevenir tant com es pugui la possibilitat de ser víctima de robatoris a la carretera, la policia catalana recomana que, quan ens aturem a descansar, tanquem sempre el vehicle amb clau. A més, els objectes de valor s’han de guardar en un lloc no visible, apunten els Mossos, i s’han de controlar les pertinences que ens enduem al restaurant. Si patim una avaria al vehicle al mig de la carretera, el consell policial és que parem atenció amb les persones que s’aturen per tal d’ajudar: “podria tractar-se de possibles lladres”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tal com raja a març 07, 2020 | 14:36
    Tal com raja març 07, 2020 | 14:36
    De què serveix que els Mossos facin la seva feina i enxampin aquests lladres reincidents si després el jutge els deixa en llibertat? Hem perdut el seny?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa