Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau el clan familiar que controlava el tràfic de drogues a Sants-Montjuïc
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un clan familiar que es dedicava al conreu i al tràfic de marihuana i que controlava bona part del tràfic de drogues del districte de Sants-Montjuïc des del barri de la Marina del Port Vermell. La investigació es va iniciar el passat mes de juny fruit d’una altre investigació dels Mossos que havia acabat amb el desmantellament d’una organització criminal que controlava el tràfic de drogues al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. S’han pogut establir connexions familiars i delictives entre el grup desmantellat i l’altre clan familiar de Sants-Montjuïc, el qual també es dedicaria presumptament al tràfic i al conreu de marihuana a l’interior.

De les indagacions policials fetes, els Mossos van poder constatar que al districte de Sants un grup de persones d’una mateixa família s’estarien dedicant presumptament a la venda i distribució a l’engròs de marihuana, així com al seu cultiu intensiu en pisos i naus industrials. D’aquesta manera el grup, amb marcada estructura organitzativa, podia arribar a aconseguir trimestralment gairebé 60 kg de marihuana, que venuda en grans quantitats al mercat il·lícit podien suposar uns guanys de més de 400.000 euros.

Diversificació del negoci

Paral·lelament els policies també van comprovar que l’organització, que inicialment es dedicava a la venda de cocaïna al detall, havia ampliat aquesta part del negoci amb la compravenda d’aquesta substància a l’engròs, amb la inversió de part dels guanys obtinguts de la distribució de marihuana. Davant d’aquests fets, l’1 de març es va establir un operatiu policial que va permetre detenir 17 persones, deu homes i set dones, totes de nacionalitat espanyola, menys una que era de nacionalitat argentina.

La investigació també va permetre desmantellar quatre plantacions de marihuana, on es van intervenir més de 2.000 plantes, i realitzar 12 entrades i escorcolls en els domicilis dels detinguts. Als registres els agents van intervenir 588.300 euros en efectiu, quatre armes de foc, diferents quantitats de cocaïna, la majoria en dosis per la venda al detall, i substància de tall per rebaixar la seva puresa. Després de passar a disposició policial vuit dels arrestats van ingressar a presó.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: LGV/LPV a març 12, 2021 | 08:58
    LGV/LPV març 12, 2021 | 08:58
    ¡Mierda! ¡Nos han pillado!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa